website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Summer School Financiële Journalistiek 2019

NVJ Academy — Geplaatst op vrijdag 22 maart 2019, 09:54

Agenda maandag 3 juni 2019, 10:00 - maandag 3 juni 2019, 18:00, Amsterdam, Den Haag en Utrecht/Hilversum

Financiële journalistiek gaat over geld, en geld gaat over …, nou ja, alles. Schulden bij lagere inkomens, belastingtrucs van miljardenbedrijven en profvoetballers, de krapte op de woningmarkt, de koopgekte op de kunstmarkt, de tekorten op de arbeidsmarkt. Eigenlijk is er niet één onderwerp te bedenken waarbij geld geen rol speelt. Zelfs als de financiële wereld je niet interesseert, is het noodzakelijk dat je als journalist een beetje thuis bent in het onderwerp. Dat vergroot bovendien je kansen op een baan of freelance opdrachten. Daarom organiseren de NVJ Academy en de Masterclasses Financiële Journalistiek ook dit jaar een speciale Summer School waar (beginnend) journalisten een rondgang maken in de financiële journalistiek. Deelnemers van vorig jaar gaven de Summer School een 8,3.

Een rondgang door de financiële journalistiek
Tijdens de vierdaagse Summer School Financiële Journalistiek maak je kennis met de breedte van de financiële journalistiek. Van flitshandelaren die in milliseconden miljoenen verdienen (of verliezen), tot de kosten van de maatregelen tegen klimaatopwarming. We bezoeken de goudkluis van de Nederlandsche Bank en het ministerie van Financiën, redacties en Nieuwspoort. Gerenommeerde financieel journalisten als Mathijs Bouman vertellen over hun liefde voor het vak en over hun onderzoek. Je sluit de summer school af met een opdracht. Starters in de journalistiek maken kans op een betaalde werkervaringsplaats bij een van de grote media.

Bekijk het programma »

Voor wie
De Summer School is bedoeld voor zelfstandige journalisten en voor startende journalisten met een afgeronde HBO/WO media-opleiding. De Summer School wordt gehouden in Amsterdam, Den Haag en Utrecht/Hilversum op maandag 3, dinsdag 4, maandag 17 en dinsdag 18 juni en wordt afgesloten met een diner. In september is er een terugkomdag en presenteren de deelnemers hun opdrachten.

Reacties van deelnemers
Een prachtige kennismaking met de financiële journalistiek
Hoog niveau en lekker hoog tempo
Ik heb mijn angst voor cijfers en economie overwonnen

Inschrijven
Vul hieronder het inschrijfformulier in
De selectie van de maximaal 20 deelnemers geschiedt door de organiserende commissie
Eind mei 2019 ontvangen alle inschrijvers bericht of zij tot de deelnemers behoren of niet
Het is niet mogelijk om voor slechts één van de vijf dagen in te schrijven.

Kosten
Prijs niet-leden € 100,- / 20-50% korting voor NVJ leden en zzp'ers in de media. Na toelating ontvang je een factuur.
Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie
Bij de cursus zijn koffie/thee en lunch inbegrepen
Voor inhoudelijke informatie, André de Vos, Masterclasses Financiële Journalistiek .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
Voor andere vragen kun je contact opnemen met Yvonne Dankfort van de NVJ .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
De Summer School Financiële Journalistiek is een initiatief van de NVJ Academy en de Masterclasses Financiële Journalistiek

Inschrjiven
Maximaal 20 deelnemers, meld je hier aan!

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.