website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Social media en online identiteit

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018, 12:30

Agenda maandag 3 september 2018, 10:00 - maandag 3 september 2018, 16:30 , NVJ, Johannes Vermeerstraat 22, 1071 DR Amsterdam

In het digitale tijdperk is jouw online identiteit minstens zo belangrijk als je uitgever of de media waar je voor schrijft. Duizenden volgers op Twitter, of een filmpje dat ‘viraal gaat’ (zich als een lopend vuurtje online verspreid onder een groot publiek) maken tegenwoordig een groot verschil en dat heb je zelf in de hand! Met behulp van Social Media kun je jouw persoonlijke merk zelfstandig opbouwen op een manier die bij je past en in direct contact treden met je doelgroep. Wij leren je hoe je dat aanpakt, door o.a. de volgende onderwerpen te behandelen:

Inhoud
Wie is jouw doelgroep?
Waar bevindt jouw doelgroep zich online?
Wat zijn de kenmerken van de verschillende Social Media kanalen?
Welke Social Media kanalen passen bij jou?
Welke online activiteiten zijn nodig om jouw doelgroep te bereiken?
Welke tone of voice kies je?
Hoe persoonlijk moet het zijn?
Hoe ga je om met negativiteit op Social Media?
Het belang en het maken van een contentkalender.

Na deze training
Heb je een duidelijk beeld van welke Social Media kanalen bij jou en je doelgroep passen
Heb je in kaart gebracht hoe je jouw online identiteit laat aansluiten bij je persoonlijkheid
Weet je hoe je continuiteit in je online aanwezigheid aanbrengt
Beschik je over handvatten om te meten op welk type berichten jouw doelgroep het best reageert

Voor wie
Deze training is gericht op freelance journalisten, auteurs, vertalers en mediaprofessionals die graag met Social Media aan de slag willen om en sterke online identiteit neer te zetten en daarmee meer bekendheid te krijgen als ‘personal brand’.

Werkvorm
In de training gaan we direct al praktisch aan de slag met bovenstaande onderwerpen. De training heeft een persoonlijke aanpak zodat iedereen terecht kan met persoonlijke vragen. We werken daarom in deze training met een kleine groep van maximaal 10 deelnemers.

Vervolgtraining
Acht weken na deze training bieden wij een vervolgtraining aan 'Adverteer je online identiteit'. Hier besteden we aandacht aan adverteren op verschillende Social Media kanalen en hoe je al met een klein budget een groter publiek kunt bereiken. Tijdens deze training is er natuurlijk ook ruimte om problemen waar je tegen aan bent gelopen in de afgelopen 8 weken te bespreken.

Trainers
Deze training wordt gegeven door Anne Jellema en Lajla Brinkhoff, eigenaren van Online Advertising en Social Media Bureau JB Promotions.
Anne Jellema heeft al ruim 10 jaar ervaring in de online branche. Zij doorliep alle disciplines die van belang zijn voor een goede online aanwezigheid: webdesign, functioneel ontwerp, webdevelopment, Google optimalisatie, customer journey en online advertising. Haar kracht ligt in het vinden en bereiken van de juiste doelgroep online.
Lajla Brinkhoff werkt sinds 6 jaar in de online branche als marketeer. Lajla is specialist in het segmenteren van de juiste doelgroepen online en het analyseren van campagnedata. Zij kent de verschillende Social Media kanalen en bijbehorende advertentieprogramma’s van buiten en is altijd op de hoogte van nieuwe functies en mogelijkheden.

Kosten
Prijs niet-leden € 260,- / Prijs 20% korting € 208,- / Prijs 30% korting € 182,- / Prijs ZZP 50% korting € 130,-
Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.
Leden van de NVJ, NVF, Auteursbond, Nieuwspoort en De Coöperatie ontvangen 20% tot 50% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar als beroepskosten voor de inkomstenbelasting.

Overige informatie
Duur 6 uur.
Maximaal 10 deelnemers
Bij de cursus zijn koffie/thee/frisdrank en een lunch inbegrepen.
Neem je eigen laptop mee, voor Wifi wordt gezorgd.
Incompany
Bij inschrijving van meer dan 6 personen van eenzelfde organisatie bestaat er de mogelijkheid om de cursus incompany te houden. Neem hiervoor contact met ons op via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of bel 020-3039 739.