website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Schrijfevent Amnesty International

Sabien Froger — Geplaatst op vrijdag 16 november 2018, 14:43

Agenda maandag 10 december 2018, 11:00 - maandag 10 december 2018, 16:00, Het Amnesty-huis, Keizersgracht 177, Amsterdam

Op 10 december staat alles bij Amnesty International in het teken van schrijven. Op die dag, de Dag van de Mensenrechten, schrijven mensen overal op de wereld brieven om onrecht aan te kaarten. In deze brieven verpakken zij hun diepste gevoelens; hun boosheid over discriminatie, hun verontwaardiging over ongelijkheid, maar ook hun dromen over een toekomst waarin iedereen gelijke rechten heeft.

Amnesty International nodigt iedereen die een liefde heeft voor schrijven uit om op 10 december in het Amnesty-huis aan de Keizersgracht in Amsterdam een gepassioneerde brief te komen schrijven.
Ze schrijven die dag brieven voor acht vrouwen die alles geven om de mensenrechten te verdedigen (lees hier hun verhaal).

Verbeter je schrijftalent, geef je op voor een schrijfworkshopWORKSHOPS

11:00 – 11:45
Schrijftraining door Linda Polman - columniste voor Wordt Vervolgd en freelance schrijfster en journaliste.
"Hoe schrijf ik een knappe brief, een column, of zelfs een boek?

15:00-15:15
Workshop Poëtisch Schrijven door de Tsjechisch-Nederlandse dichteres en vertaalster Jana Beranová. Zij schreef voor Amnesty het gedicht “Als er niemand luistert naar niemand, vallen er doden in plaats van woorden.”

16:00-16:45
Workshop Creatief Schrijven door Wanda Bommer
Schrijfster van onder andere Springbonen en Panorama West.

* De workshops zijn gratis toegankelijk. Opgeven via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) o.v.v. workshop

Ga luisteren naar een voordracht van een bekende schrijver
.
11:30 Schrijver Stella Bergsma, tevens voorvrouw van de band Einstein Barbie, vertelt over de durf, woede en drijvende kracht van vrouwen.
14:00 Joke van Leeuwen (kinderboekenschrijver en illustrator) haalt herinneringen op over jarenlang brieven schrijven voor Amnesty.

Open Podium
Wil je jouw brief voordragen? Neem dan plaats op de bühne en vertel jouw verhaal!


Jouw tekst gepubliceerd

De vrouwen voor wie Amnesty International actie voert doen hun werk vaak onder hele zware omstandigheden. Met jouw woorden kun je hen echt een hart onder de riem steken. Schrijf jij ook een mooie brief om hen te steunen? Een deel van de brieven publiceert Amnesty International op hun website én in de Amnesty nieuwsbrief. Zo bereiken jouw woorden een groot publiek!

Klik hier voor meer informatie over de workshops en voordrachten.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.