training eu starters

— maandag 6 april 2020, 10:30 | 0 reacties, praat mee

RTL Nederland: (nog) geen reorganisatie vanwege corona, wel stevige maatregelen

© ANP / Jeroen Jumelet

UPDATE De directie van RTL Nederland heeft intern stevige maatregelen aangekondigd om kosten te besparen, nu het omroepbedrijf vanwege de coronacrisis zijn inkomsten uit advertenties ziet teruglopen. Tijdelijke contracten worden niet zomaar meer verlengd, afspraken met freelancers worden heroverwogen en werknemers hoeven dit jaar niet op loonsverhoging te rekenen als zij een goede beoordeling krijgen. Van een algehele reorganisatie is vooralsnog geen sprake. Laatste wijziging: 7 april 2020, 09:54

Dat blijkt uit een bericht dat CEO Sven Sauvé vrijdag aan werknemers stuurde. De maatregelen gelden voor het hele bedrijf. Sauvé zegt dat bij medewerkers met een tijdelijk contract individueel gekeken gaat worden of het reëel is om samen verder te gaan. Daarbij wordt gekeken naar de juiste balans tussen workload en bemensing, voegt een woordvoerster van het concern desgevraagd toe.

In het geval van freelancers wordt gekeken of contracten eerder stopgezet kunnen worden. Het verlengen van samenwerkingen met freelancers gaat volgens Sauvé hoe dan ook moeilijk worden. De ceo roept zijn werknemers tevens op te stoppen met het inhuren van externe adviseurs, consultants en experts. Daarnaast is er tot aan het einde van 2020 een vacaturestop.

Loonsverhogingen stopgezet
Naast de maatregelen voor tijdelijke en flexibele krachten, gaan ook vaste medewerkers de gevolgen van de coronacrisis voelen. Beoordelingsverhogingen van salarissen worden voor 2020 stopgezet. Werknemers die nog een verhoging tegoed hadden naar aanleiding van hun beoordeling voor 2019 krijgen deze nog wel. Sauvé geeft aan dat het schrappen van de salarisverhoging nog kan worden teruggedraaid als blijkt dat de situatie rondom het coronavirus verandert.

Hoewel er geen sprake is van een algehele reorganisatie, sluit Sauvé een reorganisatie voor de toekomst nog niet helemaal uit. Als de crisis rondom het coronavirus nog maanden aanhoudt zou alsnog een reorganisatie kunnen volgen. Over de consequenties op langere termijn wil het concern nog niet speculeren, aldus een woordvoerster.

RTL Nederland kijkt daarnaast naar de mogelijkheid diverse activiteiten te staken als die niet op de korte of middellange termijn winstgevend zijn. Besluiten daarover zijn nog niet genomen. “We hebben al geruime tijd geleden gekozen voor een videostrategie”, aldus een woordvoerster tegenover Villamedia. “De bedoeling is dat we zoveel mogelijk focus houden op onze core en dat is programma’s maken voor onze zenders en Videoland. We kijken nu welke activiteiten mogelijk gestaakt kunnen worden, omdat ze onvoldoende bijdragen aan onze strategie. Over welke activiteiten dit gaat, maken we bekend zodra het besluit is genomen.”

De woordvoerster vervolgt: “Door nu scherp aan de wind te zeilen, loodsen we RTL door deze crisis en kunnen we blijven investeren in onze strategie.” Medewerkers van RTL Nederland die vragen hebben over de aangekondigde maatregelen kunnen die in de loop van deze week aan Sauvé stellen via een Q&A-sessie. De directie kijkt van week tot week welke maatregelen er nog meer genomen moeten worden om kosten te besparen.

Bekijk meer van

Sven Sauvé RTL Nederland corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.