basis naar compleet

Langlopend evenement

Retrospectief Chris Killip

31 augustus 2024, 11:00–5 januari 2025, 11:00
Fotomuseum Den Haag, Stadhouderslaan 43, 2517 HV Den Haag Laatste wijziging: 7 december 2023, 10:04

Met een overzichtstentoonstelling van de Britse fotograaf Chris Killip (VK, 1946 – 2020) presenteert Fotomuseum Den Haag wederom een overzicht van een groot fotograaf, die nog relatief onbekend is bij het grote publiek.

Chris Killip wordt gezien als een van de meest invloedrijke naoorlogse Britse fotografen, geroemd om zijn empathische, maar vooral eerlijke documentaire blik. In dit overzicht worden meer dan 140 werken bijeengebracht, het meest complete overzicht van zijn werk tot nu toe, met ook nooit eerder vertoond werk.

Killip is met name bekend om het werk dat hij in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw maakte in het noordoosten van Engeland. Engeland was niet meer het centrum van de industriële wereld. De ene na de andere grote fabriek in het noorden van Engeland sloot, met grote werkeloosheid als gevolg. Killip legde deze teloorgang vast en richtte zich op de working class, de mensen die het hardst werden getroffen door de economische aardverschuiving die plaatsvond. Hij wist deze mensen in hun volle waardigheid vast te leggen. Vaak ontstond tussen Killip en de mensen die hij fotografeerde een vriendschappelijke relatie en hij keerde dan ook vaak terug – eerder zonder camera dan met.

Killip bundelde het werk in het boek In Flagrante, dat werd gepubliceerd in 1988. Het wordt gezien als een van de belangrijkste fotoboeken ooit en is een grote inspiratiebron voor de generaties fotografen na Killip.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.