Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 16 december 2022, 09:47 | 0 reacties, praat mee

Regionale omroepen vertalen nieuws automatisch in tien talen

© Pexels

Het nieuws van negen regionale omroepen is met ingang van vrijdag te lezen in tien verschillende talen. Op de websites en in de apps van de omroepen is een functie ingebouwd die nieuwsberichten automatisch kan vertalen. Het nieuws van de regionale omroepen is daarmee, naast het Nederlands, in één keer beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Pools, Roemeens, Turks, Italiaans, Oekraïens en Arabisch. Laatste wijziging: 16 december 2022, 09:52

Dat meldt de regionale omroep Rijnmond in een persbericht. Op de websites van de regionale omroepen is voortaan in de rechter bovenhoek een ronde vlag te zien. In de apps van de omroepen is een wereldbol te vinden. Wanneer een bezoeker op de vlag of wereldbol klikt, verschijnt er een menu waarin de taal gekozen kan worden. Het verhaal dat op dat moment wordt bekeken, wordt dan direct vertaald. Ook andere artikelen waarnaar wordt doorgeklikt, worden automatisch vertaald.

De automatische vertaalfunctie is vanaf nu te gebruiken bij de omroepen Rijnmond, Omrop Fryslân, RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, RTV Utrecht, Omroep West en Omroep Zeeland. Ook 1Limburg, de nieuwssite van L1, heeft de automatische vertaalfunctie ingebouwd, al ontbreekt hij wel op de L1-website. Gebruikers van de apps van deze omroepen kunnen hun artikelen nu ook laten voorlezen in de app. Bij Omrop Fryslân heeft ook de website een voorleesfunctie.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.