— donderdag 19 maart 2020, 10:19 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse Playboy stopt met printeditie en gaat online verder

Playboy staakt in de Verenigde Staten de printeditie en gaat online verder. Topman Ben Kohn licht die stap toe in een uitgebreide open brief op Medium. Het komende lentenummer, dat deze week in de kiosk ligt, is de laatste reguliere printeditie.

Volgens Kohn zullen er volgend jaar nog steeds “frisse en innovatieve gedrukte uitgaven” uitkomen, in samenwerking met derden. “Print is hoe we zijn begonnen en print zal altijd een onderdeel van onze identiteit blijven”, schrijft Kohn.

Hij zegt dat de impact van het coronavirus op onder meer de distributielijnen het besluit om met print te stoppen hebben versneld. Volgens Kohn is het duidelijk dat de moderne tijd vraagt om dagelijkse bijdragen, niet driemaandelijks.

Het besluit van de Amerikaanse editie verandert vooralsnog niets aan de koers van Playboy Nederland. Die blijft gewoon in print in de schappen liggen, bevestigt hoofdredacteur Maarten Bloem. ‘Wij gaan op dezelfde voet verder. We gebruiken al jaren bijna geen inhoud van de VS, behalve hun naaktfotografie, maar produceren zelf heel veel. Ook fotografie, dat blijft gewoon zo.’

Bekijk meer van

Playboy Maarten Bloem

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.