website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

PictureThis Den Haag Special: 2018 in Nieuwsfotografie

Melissa Oldenburger — Geplaatst op maandag 11 februari 2019, 16:13

Agenda donderdag 7 maart 2019, 19:30 - donderdag 7 maart 2019, 21:00 , Nieuwspoort, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag

Het werk van nieuwsfotografen staat onder druk, niet alleen door omstanders die met hun mobieltje sneller zijn dan menig fotograaf, maar ook door strengere veiligheidseisen, aangescherpte privacyregels en het terugschroeven van de prijzen door opdrachtgevers. 25 januari legden zo’n 500 fotojournalisten hun camera voor een dag neer. Ondanks dit alles is de kwaliteit van de Nederlandse nieuwsfotografie nog steeds heel hoog.

Leo Blom en Roel Rozenburg nemen ons donderdag 7 maart mee door het jaaroverzicht 2018 dat zij samen hebben samengesteld uit het fotoaanbod van het ANP en Hollandse Hoogte. Dit jaaroverzicht is eind januari verschenen in het tijdschrift Hollandse Beelden. Tijdens PictureThis #Special zullen Leo en Roel hun keuzes bespreken, toelichten en becommentariëren. Waarom hebben deze foto’s de selectie gehaald? Wat is er zo mooi aan deze beelden, waarom zijn ze goed, of waarom zijn ze niet goed, maar horen ze toch tot het jaaroverzicht?

Leo en Roel wijzen ook een Nieuwsfoto van het jaar aan. De fotograaf van dit beeld ontvangt de Jos van Leeuwen Prijs, vernoemd naar de Haagse fotojournalist die nog dagelijks achter het nieuws in de regio aangaat.
COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.