website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Persoonlijke gegevens abonnees Persgroep gestolen bij hack

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 4 juli 2018, 14:42

ANP / Robin van Lonkhuijsen

ANP / Robin van Lonkhuijsen

Nieuws Een hacker heeft bij een virtuele inbraak bij de Persgroep persoonlijke gegevens van abonnees buitgemaakt. De computercrimineel wist de hand te leggen op een database met daarin 350.000 ingevulde formulieren die via websites van Persgroep-kranten zijn ingediend. Op die formulieren moesten onder andere woonadressen, bankgegevens en telefoonnummers ingevuld worden.

Hoewel het er eerder op leek dat er alleen mailadressen buitgemaakt waren, gaf een woordvoerder van de Persgroep op woensdag aan RTL Nieuws toe dat er meer persoonlijke gegevens gelekt zijn. Het balletje kwam bij RTL Nieuws aan het rollen nadat gedupeerde abonnees e-mails doorzonden die ze hadden ontvangen van de Persgroep. In die mails werd aan de abonnees in kwestie gemeld dat hun persoonlijke gegevens in handen van de hackers zijn gevallen.

Volgens de woordvoerder gaat het enkel om individuele gevallen. “Bij minder dan 1 procent hebben wij het vermoeden dat er ook bankgegevens zijn gestolen.” Zoals RTL Nieuws terecht concludeert zou dat alsnog betekenen dat het om de gegevens van duizenden klanten gaat. De Persgroep raadt aan klanten wiens bankgegevens gestolen zijn aan hun bankrekening de komende tijd in de gaten te houden en verdachte transacties te melden aan hun bank.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.