website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

OPERATIE INTERVIEW -  SIGRID KAAG

Melissa Oldenburger — Geplaatst op maandag 11 februari 2019, 14:01

Agenda zondag 19 mei 2019, 16:00 - donderdag 16 mei 2019, 20:00, De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 1017 RR Amsterdam

Ze is een van de meest opvallende ministers in het huidige Kabinet-Rutte III: topdiplomaat en Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag. Tijdens haar ruim 20-jaar-durende loopbaan bij de Verenigde Naties verwierf ze internationale erkenning, onder meer door het leiden van de ontmantelingsmissie van chemische wapens in Syrië. In haar huidige functie als minister krijgt ze regelmatig de kritiek te ‘soft’ te handelen en te weinig het Nederlandse belang te vertegenwoordigen.

Op 19 mei geeft Sigrid Kaag de touwtjes uit handen en wordt bevraagd door drie vlijmscherpe interviewers. Hoe reageert ze op ontregelende vragen tijdens Operatie Interview? Kan Kaag de diplomaat in zichzelf loslaten?

Over Operatie Interview

​Het maandelijkse programma Operatie Interview ontleedt het vraaggesprek: één gast is overgeleverd aan drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de ‘kunst van het interviewen’ volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.

Voor de meeste programma's in De Balie is een (beperkt) aantal persplaatsen beschikbaar. Pers dient zich altijd van tevoren aan te melden. Zonder bevestiging van accreditatie kan de toegang tot onze programma's helaas niet worden gegarandeerd. Fotografen en cameraploegen dienen altijd (ruim) van tevoren contact op te nemen. Ook voor interviewverzoeken kunt u bij de afdeling Communicatie terecht. Neem contact op met Lotte Kroese (hoofd Communicatie) of Simcha Goudsmit via communicatie(at)debalie.nl of +31 (0)20-5535170.​

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.