onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 9 oktober 2020, 08:38 | 0 reacties, praat mee

OneWorld stopt met papieren editie; reorganisatie op komst

© De meest recente editie van het tijdschrift OneWorld.

OneWorld stopt met zijn papieren uitgave. Dat heeft het bestuur van het tijdschrift bepaald. De kosten van OneWorld moeten drastisch worden verlaagd en daarom gaat de titel enkel online verder. “De financiële situatie laat ons geen andere mogelijkheid.”

Dat heeft de redactie achter het tijdschrift bekend gemaakt in een brief aan zijn abonnees. In die brief noemt bestuursvoorzitter Maurits Groen het stoppen van het magazine vooral pijnlijk voor de lezers, maar ook voor het team.

“Dit jaar kan OneWorld nog één papieren editie uitbrengen”, aldus Groen. “Dat betekent dat het novembermagazine niet wordt geproduceerd en dat in december het laatste magazine verschijnt. Daarna gaat OneWorld digitaal verder.”

Het verdwijnen met het tijdschrift gaat gepaard met een reorganisatie, waarbij afscheid genomen moet worden van enkele medewerkers. “Ook dat doet pijn”, aldus Groen. “Er is een interim directeur aangesteld om OneWorld door deze periode te leiden en te onderzoeken hoe OneWorld er vanaf 2021 uit gaat zien.”

Bekijk meer van

OneWorld

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.