website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Onderzoekspresentatie Nieuws in de grote stad

Melissa Oldenburger — Geplaatst op maandag 8 april 2019, 10:48

Agenda donderdag 25 april 2019, 17:00 - donderdag 25 april 2019, 18:00, Nieuwspoort Den Haag

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft de afgelopen twee jaar een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de nieuwsecosystemen van de vier grootste steden van Nederland. Donderdag 25 april worden de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd in Nieuwspoort Den Haag en aangeboden aan Jan van Zanen, voorzitter VNG en burgemeester van Utrecht.

Het onderzoek is uitgevoerd in de vier grootste steden van Nederland – Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht – en gaat in op de werking van het nieuwsecosysteem van de grote stad. Daarbij is gekeken naar het aanbod van nieuws door verschillende mediapartijen, hyperlocals en niet-journalistieke partijen. De focus ligt op de wisselwerking tussen deze spelers, hoe actief ze zijn en wat ze publiceren, via welke kanalen ze hun verhalen verspreiden en wat dat betekent voor de nieuwsvoorziening in de grote stad.

Naast het aanbod van nieuws speelt de nieuwsconsument ook een grote rol binnen dit onderzoek. Daarbij gaat het om de waardering van lokaal nieuws, hoe mensen aan hun nieuws komen en wat dat betekent voor de mate waarin ze geïnformeerd zijn over ontwikkelingen in hun eigen gemeente.

Aanmelden kan via de website; https://www.svdj.nl/event/save-the-date-onderzoekspresentatie-nieuws-in-de-grote-stad/

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.