Training

NVJ Academy Online cursus Praktisch aan de slag met Artificial Intelligence

10 mei 2021, 09:30–17 mei 2021, 16:30
Online cursus

Inhoud
Denk je tijdens je werk wel eens:
Ik heb echt geen tijd om al deze documenten door te lezen.
Wat is er uniek aan deze teksten ten opzichte van alle andere teksten?
Mijn ogen doen pijn van het uren turen naar al die beelden.
Er moeten meer van dit soort gegevens zijn, ergens in al die bestanden…
Ik zou tijdig een signaal willen krijgen wanneer iets opspeelt binnen mijn terrein.
Ja…? Dan is het toepassen van machine learning tijdens je werk wellicht een interessante optie. En dat is tegenwoordig geen ver-van-je-bed-show meer of complexe aangelegenheid.

Onderwerpen
Of het nu gaat om het spotten van signalen van corruptie in PDF-documenten, het herkennen van distributiecentra in Nederland op basis van satellietbeelden, of sentimenten analyseren in reacties op artikelen of video content; Je leert middels deze cursus in drie dagen -door experiment en opdrachten- voor jezelf te bepalen welke kansen machine learning (ML) biedt en welke gevaren het oplevert (termen als algorithmic bias & accountability komen zeker aan bod); voor de media en journalistiek, binnen een redactie of voor je eigen freelance-werkzaamheden.

Resultaten
Je leert de basistheorie, de juiste terminologie en het vocabulaire te gebruiken als het gaat om kunstmatige intelligentie -AI- en met name machine learning, om bestaande toepassingen beter te begrijpen en analyseren.
Je gaat zelf een machine learning model bouwen en trainen voor beeld- en tekst-classificatie, middels gratis software en tools.
Je krijgt zodoende meer kennis over AI, een handig stappenplan om ML toe te gaan passen en kant-en-klare tools om verder mee te experimenteren.
Met het volgen van deze cursus leg je direct al een gereedschapskist aan voor machine learning en vorm je een kennis-archief voor verdere zelfstudie.

Voor wie
Voor journalisten, freelancers, maar ook voor (data)marketeers, developers, designers en anderen die nieuwsgierig zijn om te ontdekken wat ze met kunstmatige intelligentie, en in het bijzonder machine learning, kunnen doen tijdens hun werk.

Ervaring met programmeren is niet nodig, en kennis van statistiek geen vereiste.

Tijdsduur
De online training bestaat uit 6 sessies van 3 uur verdeeld over 3 dagen, de eerste 2 dagen zijn na elkaar en de laatste dag is een week later. Elke dag is er een uur pauze en tussendoor zijn er korte pauzes en werk je regelmatig in een groepje.

Trainer
Laurens Vreekamp is sinds 2010 trainer, coach en Sprint facilitator in voornamelijk de journalistieke wereld. Hij werkte tot voor kort als ​Google ​News Lab Teaching Fellow voor Nederland, België en Scandinavië. Daar werkte hij o.a. samen met ​Bonnier News in Zweden, ​TV2 in Denemarken, ​YLE in Finland, gaf workshops voor Youtube aan Creators uit heel Europa en werkte in Nederland met de ​NOS,​ ​DPG Media​, T​MG​, M​ediahuis, NOS en​ ​KRO-NCRV​.

Kosten
Prijs niet-leden € 600,- / Prijs 20% korting € 480,- / Prijs 30% korting € 420,- / Prijs ZZP50% korting € 300,-​
Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.
Leden van de NVJ, NVF, Auteursbond, Nieuwspoort en De Coöperatie ontvangen 20% tot 50% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie
Maximaal 10 deelnemers.
Download gratis ZOOM op je desktop of laptop (met beeldscherm van minimaal 13 inch).
Het gebruik van ZOOM tijdens de hele training is voor jou gratis en wordt betaald door de NVJ.
Zorg voor een goede internetverbinding.

Vragen?
Heb je vragen over de inhoud van de training of wil je overleggen of deze training op dit moment voor jou geschikt is, neem dan contact op met de NVJ Academy.

Schrijf je hier in

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.