e learning nvj

Training

NVJ Academy Medische cursus - levensreddende handelingen

6 oktober 2022, 09:00–17:00
OldSchool Projects Hilversum Laatste wijziging: 27 juni 2022, 11:22

Levensreddende handelingen beheersen is zeer belangrijk voor iedereen die reist voor het werk! Kom je daarnaast ook nog eens in (voormalig) conflictgebieden dan is deze cursus noodzakelijk voor jou en/of je team.

Deze cursus is dan ook een sterk aanbevolen aanvulling op de cursus Verslaggeving in Conflictgebieden en/of de training Reisveiligheid.

Kennis en vaardigheden van levensreddende handelingen zijn voor velen geen routine. Toch is het niet ondenkbaar dat je hier mee te maken krijgt tijdens je reis en daarbij zijn de eerste 10 minuten cruciaal voor het overleven van een ernstige verwonding.

In veel landen zijn medische faciliteiten beperkt of niet beschikbaar. In deze cursus leer je hoe jij je hierop kan voorbereiden en wat jij feitelijk kunt doen voor een ander maar ook voor jezelf.

Super realistische situaties, begin van de dag in paniek, eind van de dag in control.


Inhoud
Het ochtenddeel staat in het teken van het verankeren van kennis en handelingen. Daarnaast wordt er ook gesproken over voorbereidingen de uitvoering van de reis bij wisselende medische omstandigheden.


In de middag wordt levensreddend handelen behandeld in de praktijk. Wat te doen bij een ongeluk, een aanslag of beschieting. Tijdens diverse scenario’s wordt er geoefend om er zoveel mogelijk routine in te krijgen. Verder zal er aandacht zijn voor verkeersongevallen, nog altijd het grootste risico in conflictgebieden.

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor

- Freelancers die voor hun werk dienstreizen moeten maken naar andere continenten en/of naar (voormalige) conflictgebieden.
- Freelancers die een training als Verslaggeving in Conflictgebieden of vergelijkbaar heeft gevolgd.
- Daarnaast is er een incompany versie voor omroepen en dagbladen.

De docent
De cursus zal worden gegeven door Ruben Venetiaan. Hij heeft veel ervaring opgedaan binnen de Nederlandse Defensie organisatie. Maar in de afgelopen jaren heeft hij als zelfstandig trainer/coach voornamelijk civiele organisaties getraind zoals; Publieke omroepen, Kranten, het ICC, BuZa, het IICI, de Politie, Internationale NGO’s, de VN maar ook tijdens de NVJ Academy training Verslaggeving in conflictgebieden.

Elke (foto)journalist zou deze cursus moeten doen, het kan je leven redden en dat van een ander.


Kosten
Prijs niet-leden € 500,- / Prijs 20% korting € 400,- / Prijs 30% korting € 350,- / Prijs ZZP50% korting € 250,-
Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.
Leden van de NVJ, NVF, Nieuwspoort en De Coöperatie ontvangen 20% tot 30% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie
Bij de cursus zijn koffie/thee en een lunch inbegrepen.
Maximaal 8 deelnemers.
Voor vragen kun je contact opnemen met de NVJ Academy .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Incompany
Bij inschrijving van 6-8 personen van eenzelfde organisatie bestaat er de mogelijkheid om de cursus incompany te organiseren. Neem hiervoor contact met ons op via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of bel 020-3039 739.

Schrijf je hier in

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.