Training

NVJ Academy cursus Infographics

8 februari 2022, 10:00–17:00
Gebouw West - Amsterdam Sloterdijk

Met een infographic kun je complexe informatie op een heldere manier inzichtelijk maken. Je vertelt een verhaal met visualisaties waardoor de gebruiker de informatie beter begrijpt. In deze training krijg je vaardigheden aangereikt om data en informatie te vertalen naar een heldere en begrijpelijke infographic. We gaan in op conceptueel denken, de visuele vertaling ervan en het uiteindelijke schetsen van een infographic. De training gaat vooral in op het visualisatieproces. Hoe maak je van een onderwerp een visueel verhaal? Hoe zoek je naar de juiste visuele vorm? Hoe zorg je dat je infographic helder en begrijpelijk is voor je doelgroep?

Leuke en leerzame workshop Infographics, van eyecandy tot visueel concept.


Onderwerpen
- Introductie in infographics
- In vogelvlucht gaan we door de geschiedenis van de infographic heen en kijken we op welke manier infographics de boodschap overbrengen op het publiek.
- We kijken naar verschillende visuele vormen (datavisualisatie / procesvisualisatie / informatieve illustratie) en narratieve vormen (statisch / geanimeerd / interactief)
- Welk verhaal zit er verstopt in je data of informatie?
- Welke stappen zijn nodig om van ruwe data tot informatie te komen? Welke invalshoek of redactionele keuzes maak je voor je verhaal?
- Bouwstenen van infographics
Er wordt ingegaan op de structuur van een infographic. Hoe deel je een infographic in? Hoe zorg je voor hierarchie in het verhaal? Welke rol speelt de titel? Hoe ga je om met kleurkeuzes, gebruik van legenda, annotaties, enzovoort? Hoe gebruik je iconen?
- Zelf een infographic maken
Aan de hand van data en informatie ga je (in groepjes) een infographic schetsen op papier. Je houdt hierbij rekening met de doelgroep, het medium (print of online), je redactionele keuze, structuur, enzovoort. De resultaten worden aan elkaar gepresenteerd. De trainer (en de andere deelnemers) geven feedback

Resultaten
Na de training kunnen de deelnemers:
- een beter beeld vormen waar een goede infographic aan voldoet
- het verschil duiden tussen een infographic en een datavisualisatie
- verschillende voorbeelden van infographics herkennen
- bestaande infographics beoordelen
- data en informatie op waarde beoordelen
- uit data en informatie het juiste verhaal destilleren
- een eenvoudige infographic schetsen en de visuele keuzes kunnen verantwoorden

Trainer
Docent is Karin Schwandt. Karin is information designer. De afgelopen tien jaar maakte zij met haar bureau ruim tweeduizend infographics en interactieve visualisaties voor (nieuws)media, bedrijven en overheid. Vanaf 2016 werkt zij als onafhankelijk ontwerper samen met andere creatieve specialisten aan grote visualisatie-projecten.

Kosten
Prijs niet-leden € 250,- / Prijs 20% korting € 200,- / Prijs 30% korting € 175,- / Prijs 50% korting € 125,-
Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.
Leden van de NVJ, NVF, Nieuwspoort en De Coöperatie ontvangen 20% tot 30% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie
Bij de cursus zijn koffie/thee/frisdrank en een lunch inbegrepen.
Maximaal 15 deelnemers.
Neem een laptop mee.

Incompany
Bij inschrijving van meer dan 6 personen van eenzelfde organisatie bestaat er de mogelijkheid om de cursus incompany te houden. Neem hiervoor contact met ons op via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of bel 020-3039 739.

Schrijf je hier in

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.