— donderdag 25 augustus 2022, 15:11 | 0 reacties, praat mee

NRC vervroegt doordeweekse zaktijd na opzeggingen als gevolg van haperende bezorging

Onvrede over de bezorging heeft geleid tot veel opzeggingen. Met een vervroegde doordeweekse zaktijd moet de bezorging van de printeditie soepeler gaan verlopen, is de hoop. | ANP

NRC vervroegt per 1 oktober de zaktijd van de krant gedurende weekdagen. Dat meldt hoofdredacteur René Moerland in een interne mail aan werknemers, waar Villamedia inzage in heeft gehad. Door te late of géén bezorging hebben inmiddels tussen vier- en vijfduizend abonnees opgezegd. Laatste wijziging: 25 augustus 2022, 15:14

“Dat is veel”, aldus Moerland. “We stellen alles in het werk om hun vertrouwen terug te winnen, met afgestemde voorstellen”, schrijft de hoofdredacteur. Alle uitgevers kampen met bezorgproblemen. Van de zomer vroegen Mediahuis en concurrent DPG Media werknemers om bij te springen in de bezorging.

Tegelijk groeit het aantal digitale abonnees en stijg het aantal mensen dat een digitaal weekendabonnement afsluit. Moerland: “Zonder bezorgproblemen waren we waarschijnlijk al gegroeid naar verder boven de 300.000. Dat komt doordat goede journalistiek die digitaal goed verspreid wordt en dus veel gelezen meteen een effect heeft op onze abonneegroei. Dat is voor ons allemaal een hart onder de riem.”

In maart werd NRC een exclusieve ochtendkrant De zaktijd voor NRC gaat in oktober doordeweeks van 22:45 naar 21:45 uur. In uitzonderlijke gevallen kan tot 23:30 uur nog iets worden gewijzigd voor een deel van de printoplage, aldus Moerland.

Moerland: “We beseffen dat dit ingewikkeld is voor de redactie, sommigen zullen het werkritme hierop moeten aanpassen. Het werk moet in elk geval eerder af zijn.”

Bekijk meer van

René Moerland NRC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.