— vrijdag 18 september 2020, 11:33 | 0 reacties, praat mee

NOS komt met voorleesfunctie in nieuwsapp

© NOS

Gebruikers van de nieuwsapp van de NOS kunnen met ingang van deze week niet alleen artikelen lezen, maar ze ook beluisteren. Wie op het koptelefoon-icoontje bovenaan een artikel te klikt, hoort vervolgens hoe het artikel wordt voorgelezen.

Dat meldt de NOS in een persbericht. De nieuwe functionaliteit is het resultaat van een interne hackathon van NOS Lab. De voorleesfunctie maakt gebruik van Google Voice. Hij werkt bij het gros van de artikelen in de app, maar vooralsnog nog niet bij liveblogs en artikelen die afkomstig zijn van regionale omroepen.

De NOS spreekt van een experiment met een verrassend goed resultaat. De nieuwsomroep stelt dat techniek die Nederlandse tekst omzet in spraak lange tijd niet aan de minimumeisen van de NOS voldeed. In de toekomst hoopt de omroep het nieuws voor te laten lezen door een eigen NOS-stem.

Bekijk meer van

NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.