Langlopend evenement

Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021: The Makeable Mind

28 augustus 2021, 10:00–28 november 2021, 17:00
Beeld en Geluid Den Haag, Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag

Beeld en Geluid Den Haag werkt voor het eerst samen met het Noorderlicht Internationaal Fotofestival. Als onderdeel van de 28e editie van het festival, ‘The Makeable Mind’, tonen we werk van vier kunstenaars die nadrukkelijk reflecteren op, en gebruik maken van online mediaplatforms en kunstmatige intelligentie. Ze prikkelen de kijkers om na te denken over de waarde van en de waarheid in (online) digitale media. Met creatieve twists en technologische innovaties geven ze een nieuwe invulling aan de beeldjournalistiek.

De focus van Noorderlicht op maatschappelijke relevantie en de impact van professionele beeldmakers en beeldcultuur sluit goed aan bij de ambitie van Beeld en Geluid Den Haag. We streven er beide naar om de veelzijdigheid en het belang van journalistiek werk in de breedste zin van het woord en loskomend van klassieke vormen en kanalen aan het publiek te tonen.

We leven met beeld. Het spreekt tot ons op straat en in huis. Deze collectieve beleving – de beeldcultuur – is in toenemende mate leidend voor hoe wij de wereld tot ons nemen. Het beïnvloedt onze verhouding tot de wereld en hoe we met elkaar communiceren. In reactie hierop stimuleert en presenteert Noorderlicht het werk van zowel jonge als gevestigde makers, die de wereld beeldend en vanuit hun eigen achtergrond bevragen.

Het programma van Noorderlicht beweegt zich op het snijvlak van artistiek experiment en maatschappelijke urgentie. Noorderlicht agendeert maatschappelijke vraagstukken zoals de relatie tussen mens en natuur en de verdeling van macht en economie. Deze thema’s werden in eerste instantie door middel van fotografie in beeld gebracht. De afgelopen jaren heeft Noorderlicht haar perspectief verbreed en positioneert zij zich als instelling voor alle lens-based media.

Programma met Bas Uterwijk, Elena Efeoglou, Lisa Hoffmann en Stephanie Lepp

Tickets zijn hier te koop

Maandag gesloten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.