website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Nieuws of Nonsens dagen bij Beeld en Geluid

Douaa Bagou — Geplaatst op donderdag 29 maart 2018, 13:45

Agenda zaterdag 28 april 2018, 11:00 - zondag 6 mei 2018, 16:00 , Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum

Van mediahypes tot aan satire met Lubach

In de meivakantie organiseert Beeld en Geluid de Nieuws of Nonsens dagen. Tijdens deze dagen brengt Beeld en Geluid (nieuws)media en de journalistiek onder de aandacht. Zo komt Arjen Lubach langs, die het gaat hebben over satire, en is er een lezing over mediahypes door onderzoeksjournalist Marc Josten (hoofdredacteur HUMAN). De Nieuws of Nonsens dagen zijn een aanzet voor een jaarlijks terugkerend Nieuwsfestival.

Journalistieke platforms en mediahypes
De Nieuws of Nonsens dagen bieden een mooi aanbod van verrijkende masterclasses, expertlezingen en colleges. Op zondag 29 april geeft hoofdredacteur en Journalist van het Jaar Eric Smit een expertlezing over zijn journalistieke platform Follow The Money. Daarnaast is er op 1 mei een college over het ontstaan van mediahypes door onderzoeksjournalist Marc Josten. Hierbij zal hij het hebben over ontwikkelingen als #metoo en de reuring rondom rapper Boef.

Politieke framing en Arjen Lubach over satire
Op 2 mei brengen we een avond vol satire. We praten met Arjen Lubach over het belang van satire en de hoe je met humor nieuws kunt benaderen. Hierop volgend verzorgen twee stand-up de entertainment voor de rest van de avond. Op 4 mei vindt er verder een lezing van debatdeskundige Lars Duursma plaats, over de manier waarop politici grote maatschappelijke onderwerpen strategisch in het nieuws brengen.

Ook voor kinderen, tieners en gezinnen is er een uitgebreide programmering tijdens de Nieuws of Nonsens dagen.

Kijk hier voor meer informatie en het programma.


Festival vrije woord