— dinsdag 22 juni 2010, 12:40 | 3 reacties, praat mee

Nep-artikelen over WK op AD.nl

Journalist en columnist Luuk Koelman heeft zo´n anderhalve week nep-artikelen over het WK aan het AD kunnen leveren. Hij reageerde op de oproep van het AD die voor het WK voetbal correspondenten zocht in elk van de 32 deelnemende landen. De artikelen werden geplaatst onder de rubriek lezersbijdragen. Op zijn Twitteraccount valt op te maken dat Koelman ageerde tegen het feit dat het AD niet zou betalen voor de stukjes. 'Burgerjournalistiek is nu dood wat mij betreft. #RIP'. Artikelen van zijn hand die op AD.nl zijn geplaatst zijn onder andere de 'scoop' dat de Japanse bondscoach Okada Bert van Marwijk een 'minderwaardig mens' zou hebben genoemd. Koelman viel pas door de mand toen de NOS bij het AD aanklopte voor een niet bestaand geluidsfragment. De undercoveractie van Koelman is hier te lezen.

Bij het AD moeten ze een beetje glimlachen om hun eigen fout door op de site artikelen te plaatsen van een journalist die beweerde correspondent in Japan te zijn en interessante voetbalnieuwtjes kon brengen. Dat zei dinsdag Bart Franssen, de verantwoordelijke man bij ad.nl. Franssen geeft toe dat na een artikel al de twijfel ontstond over de bijdragen. “We zijn een artikel te ver gegaan, erkent Franssen.

Blijkbaar zijn er meer mensen op hetzelfde idee gekomen als Luuk Koelman. Ook iemand van de site Onuitstaanbaar heeft nep-artikelen geplaatst gekregen op de site van het AD. De schrijver deed zich voor als iemand uit Ivoorkust. 

Bekijk meer van

Praat mee

3 reacties

Jan-Jaap Heij, 22 juni 2010, 11:04

Grap van het jaar dit. Zo zie je maar: al te veel bezuinigen, daar komen brokken van. Al is de reactie van het AD wel zeer stijlvol.

Olof van Joolen, 22 juni 2010, 11:59

Tsja, dat spreekwoord van de aapjes hè? You pay peanuts, yoy get monkeys.

Henk Langerak, 22 juni 2010, 14:12

Wekenlang is overdreven. Het WK is nog geen anderhalve week bezig. Enhete gaat om 2 of 3 stukjes van de nepcollega. Niettemin een leuke stunt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.