e learning nvj

— vrijdag 14 januari 2022, 10:34 | 0 reacties, praat mee

Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde stopt met reclames van farmaceutische industrie

© Pexels / Mart Production

Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) is met ingang van het nieuwe jaar gestopt met het plaatsen van advertenties van de farmaceutische industrie. Het gaat met name om reclames voor geneesmiddelen en nascholingen. Laatste wijziging: 14 januari 2022, 14:29

Dat meldt hoofdredacteur Marcel Olde Rikkert deze maand in zijn hoofdredactioneel. Volgens Olde Rikkert komt momenteel nog 10 procent van de omzet NTvG uit reclames. “We streven nu naar meer objectieve geneesmiddelinformatie. En dat kan. De succesvolle coronavaccins hebben hun weg heel snel gevonden. Zonder reclame, maar gewoon door de grote maatschappelijke vraag, onafhankelijke toetsing van het door farma geleverde effectiviteitsbewijs en onafhankelijke weging van de klinische relevantie daarvan.”

Olde Rikkert geeft lezers van zijn redactioneel verder de tip mee om het boek Het pijnstillerimperium te lezen, voor iedereen die meer te weten wil komen over de verwevenheid van geneesmiddelreclame, wetenschap en zorg. Het boek verhaalt over de Amerikaanse familie Sackler, die steenrijk werd door opiaten als pijnstillers te pushen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.