— vrijdag 13 augustus 2021, 11:00 | 0 reacties, praat mee

Nadia El Khannoussi verstevigt onderzoeksredactie NU.nl

© Nadia El Khannoussi

Vanaf 1 september gaat Nadia El Khannoussi voor nieuwsplatform NU.nl aan de slag als onderzoeksjournalist en fact-checker, meldt ze op Twitter. En niemand is daar zo verbaasd over als zijzelf. Laatste wijziging: 17 augustus 2021, 11:42

“Ik was erg verrast toen Gert-Jaap Hoekman (hoofdredacteur van NU.nl, red) mij benaderde en me de baan aanbood”, vertelt El Khannoussi aan Villamedia.

“NU.nl is dé nieuwssite voor het snelle, dagelijks nieuws. Als onderzoeksjournalist ben ik bezig met langere projecten waarin ik de onderste steen boven wil halen. NU.nl is dan niet het eerste platform waar je aan denkt. Ik heb dan ook duidelijk gemaakt dat ik géén vlotte pen heb en geen nieuwsberichtjes wil gaan tikken. Ik ben een onderzoeksjournalist in hart en nieren.”

Ze vervolgt: “NU.nl gaat meer ruimte geven aan onderzoeksjournalistiek en eigen spitwerk. Ze willen daarin sterker worden. Om dat te kunnen realiseren hebben ze in februari Harm Ede Botje in huis gehaald. Ze hebben een onderzoeksteam opgesteld, en ik mag daar deel van gaan uitmaken.”

El Khannoussi’s specialisme is financieel onderzoek. “Ik heb daar tijd en geld in gestoken en wil op dat gebied meer mooie producties maken. Aanvankelijk wilde NU.nl dat ik me op het thema diversiteit ging storten, maar ik heb niks met Human Interest-verhalen. Ik leg mijn ziel en zaligheid in het doorspitten van bedrijfsnota’s en jaarverslagen om zo spanningen tussen de overheid en het bedrijfsleven bloot te leggen. Ik wil die onderzoeksvaardigheden dan ook inzetten voor het platform.”

Volgens El Khannoussi zijn ze daar na goed overleg uitgekomen.

Het voelt nog een beetje onwennig, erkent El Khannoussi: “Ik kan het nog niet echt bevatten, wat betreft deze baan ben ik echt met mijn neus in de boter gevallen

Bekijk meer van

NU.nl Nadia El Khannoussi

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.