website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Medische cursus - levensreddende handelingen

NVJ Academy — Geplaatst op maandag 11 december 2017, 15:28

Agenda vrijdag 25 januari 2019, 09:30 - vrijdag 25 januari 2019, 17:00 , Old School Projects Eemnesserweg 107 1221 CW Hilversum

Deze medische opfriscursus is bedoeld voor iedereen die de training Verslaggeving in Conflictgebieden heeft gevolgd of voor hen die vergelijkbare trainingen hebben gedaan. Kennis en vaardigheden op dit specifieke gebied zakken weg na verloop van tijd. Het levensreddend handelen is nu eenmaal geen routine. De eerste 10 tot 15 minuten zijn cruciaal voor het overleven van een ernstige verwonding. Als medische faciliteiten niet beschikbaar of bereikbaar zijn is men aangewezen op de eigen kennis en vaardigheden.

Inhoud
Tijdens het ochtenddeel is er opfrissing en verankeren van kennis en handelingen. Daarna wordt het levensreddende protocol behandeld inclusief praktijk. Wat te doen bij een verwonding door een aanslag of beschieting. In de middag wordt het protocol in diverse scenario’s verder geoefend om er zoveel mogelijk routine in te brengen. Verder zal er aandacht zijn voor verkeersongevallen, nog altijd het grootste risico in conflictgebieden.

De docent
De cursus zal worden gegeven door Ruben Venetiaan. Hij heeft veel ervaring opgedaan binnen de Nederlandse Defensie organisatie. Maar in de afgelopen jaren heeft hij als zelfstandig trainer/coach voornamelijk civiele organisaties getraind zoals; Het ICC, BuZa, het IICI, de Landelijke Eenheid, NGO’s, de VN maar ook zelfhulp (ZHKH) tijdens de NVJ Academy-training Verslaggeving in Conflictgebieden.

Kosten
Prijs niet-leden € 295,- / Prijs 20% korting € 236,- / Prijs 30% korting € 206,50
Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.
Leden van de NVJ, NVF en De Coöperatie ontvangen 20% tot 30% korting op de toegangsprijs.
Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie
Bij de cursus zijn koffie/thee en een lunch inbegrepen.
Maximaal 8 deelnemers.
Voor vragen kun je contact opnemen met Yvonne Dankfort van de NVJ .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Meld je hier aan