banner anp

Langlopend evenement

Mediawijsheid in beeld

26 juni 2021, 11:00–25 augustus 2021, 17:00
Beeld en Geluid Den Haag, Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag

Ben jij wel eens in nepnieuws getrapt? En hoe weet je dat de emoji’s die jij gebruikt ook zo begrepen worden zoals je bedoelt? En hoe komt het dat jij online andere reclames ziet dan een ander?
We hebben allemaal dagelijks met deze zaken te maken; clickbait, memes, fake news, influencers… Meer dan ooit moeten we ons verhouden tot deze verschillende factoren in de media. Daarom is het heel belangrijk om digitale vaardigheden te ontwikkelen en ‘media-wijs’ te zijn. Door mediawijsheid leer je om te gaan met alle kansen, gevaren en mogelijkheden van de digitale wereld.

Beeld en Geluid ondersteunt het onderwijs in mediawijsheid met workshops en lesmaterialen. Tweedejaars studenten van St. Joost School of Art & Design in Breda en Den Bosch maakten bij verschillende mediawijsheid-begrippen infographics en animaties die Beeld en Geluid kan gebruiken. Ze ontwikkelen daarmee hun vaardigheden als Visual Educators van de toekomst zodat de jeugd van tegenwoordig ouders en leerkrachten ook een stukje mediawijzer kan maken. In deze presentatie toont het museum het werk van 66 studenten.

Deze wisseltentoonstelling zit inbegrepen in je museumticket. Tickets zijn hier te koop

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.