website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

MediaBites: Festival voor Mediamakers

Douaa Bagou — Geplaatst op donderdag 19 april 2018, 10:11

Agenda woensdag 6 juni 2018, 12:00 - vrijdag 8 juni 2018, 17:00 , Vondel CS, Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam

MediaBites Amsterdam is hèt platform om de toekomst van media te onderzoeken, talentvolle mediamakers een podium te bieden én innovaties in de media onder de aandacht te brengen. Het doel is dan ook: makers voorbereiden op de toekomst van media, zodat zij optimaal kunnen presteren in een snel veranderende wereld.

Tijdens het festival verbindt MediaBites verschillende disciplines, stimuleren discussies, tonen ze innovaties en is er ruimte om netwerken op te zetten of uit te breiden. Want waar paden kruisen en mediamakers elkaar ontmoeten, ontstaan nieuwe ideeën, samenwerking en initiatieven.

Programma
Woensdag 6 juni – Online Videocontent
Op deze dag gaan bezoekers in op de realiteit van online video. Hierbij staat de vraag centraal hoe je (online) kwalitatief goede content creëert die mensen willen bekijken en delen. Startende – en gevestigde social influencers geven alle tips & tricks die je nodig hebt om zelf kick-ass content te maken. Daarnaast kun je zelf ook aan de slag tijdens verschillende workshops.
Donderdag 7 juni – New Reality
Er wordt ingezoomd op nieuwe realiteit voor de creatieve industrie: hoe wordt gereageerd op de invloed van influencers en doelgroepen die niet meer met traditionele middelen te bereiken zijn? Heeft de industrie hier überhaupt een antwoord op? Daarnaast gaat het over nep nieuws. Wie verspreiden het en waarom en hoe gaan traditionele nieuwsmedia hiermee om?
Vrijdag 8 juni – Immersive Media
Het gaat over immersive media. Wat betekent immersive voor de kijker en de makers? Nu al wordt duidelijk dat de scheiding tussen vakgebieden vervaagt en dat er steeds meer ruimte komt voor cross-overs en multidisciplinaire samenwerkingen in steeds verdergaande producties om kijkers te overweldigen.

Kijk hier voor informatie.