Kijk- of luistertip

Louis Theroux: Life on the Edge, aflevering 4

12 december 2020, 21:00–22:00
NPO3

Louis Theroux heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot degenen wier overtuigingen ongebruikelijk, verward of, in sommige gevallen, weerzinwekkend lijken.
In vier nieuwe aflevering van de serie Life on the Edge interviewt Louis oude bekenden en toont hij zijn homevideo's. Daarnaast heeft hij zijn archief geplunderd om verhalen te vertellen over de menselijke psychologie en de talloze manieren waarop mensen omgaan met tegenslagen. Daardoor wordt in de serie duidelijk hoe de wereld in de afgelopen drie decennia is veranderd.

Aflevering 4: Family Ties
De grootste bron van liefde in ons leven - onze gezinnen - kunnen vaak de oorzaak zijn van onze diepste pijn. In zijn trilogie van documentaires rond de Westboro Baptist Church zag Louis Theroux de prijs die het gezin Phelps betaalde voor zijn toewijding aan de vertekende visie van zijn patriarch, dominee Fred Phelps. Nu pastor Phelps dood is, is het gezin verscheurd. Sommige leden zijn nog steeds volkomen toegewijd, terwijl anderen zijn vertrokken, zonder ooit nog contact met hun familie op te nemen. Louis maakte ook documentaires over hoe lichamelijke en geestelijke gezondheid of krachten buiten onze eigen controle ons gezinsleven laten ontsporen. Hij praat met de mensen die hij portretteerde in Trans Kids en A Different Brain om te zien hoe het leven is veranderd sinds hij ze voor het laatst zag.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.