Kijk- of luistertip

Louis Theroux: Life on the Edge, aflevering 3

4 december 2020, 21:00–22:00
NPO3

Louis Theroux heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot degenen wier overtuigingen ongebruikelijk, verward of, in sommige gevallen, weerzinwekkend lijken.
In vier nieuwe aflevering van de serie Life on the Edge interviewt Louis oude bekenden en toont hij zijn homevideo's. Daarnaast heeft hij zijn archief geplunderd om verhalen te vertellen over de menselijke psychologie en de talloze manieren waarop mensen omgaan met tegenslagen. Daardoor wordt in de serie duidelijk hoe de wereld in de afgelopen drie decennia is veranderd.

Aflevering 3: Law and Disorder
Louis Theroux onderzoekt in zijn werk vaak het strafrechtsysteem in de Verenigde Staten, dat meer gevangenen heeft dan enig ander land ter wereld. In documentaires als Behind Bars en Miami Mega Jail bracht hij tijd door met honderden opgesloten mannen en ontdekte een wereld met eigen regels. In A Place for Pedophiles ontmoette Louis mensen die verantwoordelijk waren voor ernstige seksuele misdrijven tegen kinderen. Zij werden voor onbepaalde tijd opgesloten, zelfs nadat hun straf was afgelopen. Louis kijkt ook opnieuw naar zijn documentaires over Philadelphia en Milwaukee, waar de spanningen tussen de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap en de politie al op het kookpunt waren, jaren voor de recente moord op George Floyd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.