Kijk- of luistertip

Louis Theroux: Life on the Edge, aflevering 1

20 november 2020, 21:00–22:00
NPO3

Louis Theroux heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot degenen wier overtuigingen ongebruikelijk, verward of, in sommige gevallen, weerzinwekkend lijken.
In vier nieuwe aflevering van de serie Life on the Edge interviewt Louis oude bekenden en toont hij zijn homevideo's. Daarnaast heeft hij zijn archief geplunderd om verhalen te vertellen over de menselijke psychologie en de talloze manieren waarop mensen omgaan met tegenslagen. Daardoor wordt in de serie duidelijk hoe de wereld in de afgelopen drie decennia is veranderd.

Aflevering 1: Beyond Belief
In de eerste aflevering blikt Louis Theroux terug op zijn eerste documentaires en onderzoekt hij hoe de overtuigingen van mensen hen in conflict kunnen brengen met de reguliere samenleving. Louis heeft opnieuw contact met Mike Cain, die destijds naar de heuvels van Idaho verhuisde en zich met wapens had voorbereid op een onvermijdelijke oorlog met de federale overheid. Meer dan twintig jaar later blijken zijn opvattingen niet veel veranderd, maar met Donald Trump heeft hij een president die hem eindelijk aanspreekt. Louis spoort ook de tweeling Lamb en Lynx op die ooit lid waren van de blanke nationalistische popgroep Prussian Blue. Sinds ze volwassen zijn distantiëren ze zich van de ideologie uit hun jeugd en hopen ze anderen te laten zien dat zelfs de meest geïndoctrineerde mensen van mening kunnen veranderen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.