website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Lijsttrekkers te gast bij WNL, VICE en Blendle

Lars Pasveer — Geplaatst in politiek op donderdag 2 maart 2017, 08:54

Bart Maat / ANP

Bart Maat / ANP

Nieuws

Met minder dan twee weken te gaan tot de Tweede Kamer-verkiezingen nodigt ochtendprogramma Goedemorgen Nederland (WNL) lijsttrekkers uit om gasthoofdredacteur te spelen. Blendle en VICE publiceren vanaf vandaag in de Blendle-app een reeks politieke interviews met lijsttrekkers, gericht op jongeren.

Geert Wilders (PVV) heeft toegezegd op 9 maart bij WNL aan te schuiven. Een dag ervoor is Mark Rutte (VVD) te gast en één dag voor de verkiezingen sluit Lodewijk Asscher (PvdA) de reeks af. Het complete overzicht van deelnemende lijsttrekkers staat online.

“De politici moeten vroeg op en zij gaan echt mede-presenteren. Op weg naar de verkiezingen kiezen zij zelf hun belangrijkste thema’s”, aldus hoofdredacteur Bert Huisjes.

VICE heeft een reeks interviews met zeven lijsttrekkers gemaakt, waar specifiek aandacht is voor jongeren. Vandaag wordt de eerste exclusief via de Blendle-app beschikbaar gesteld; de video’s komen later ook bij VICE op de site.

Blendle-oprichter Alexander Klöpping: “Als de kranten er vol mee staan, staat Blendle er vol mee. Het is gewoon niet te doen om alles te lezen en daarom voegen deze interviews echt iets toe. Ze zijn toegankelijk, lekker gemonteerd, en gaan over thema’s die jongeren zelf hebben gekozen.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.