website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Koninklijk Nederlands Instituut Rome: workshop Italië Ontleed

Lars Pasveer — Geplaatst op donderdag 15 maart 2018, 14:55

Agenda dinsdag 3 april 2018, 18:00 - vrijdag 6 april 2018, 15:00 , Koninklijk Nederlands Instituut Rome, Via Omero, 12, 00197 Roma RM, Italië

LET OP DEADLINE VOOR AANMELDING MAANDAG 19 MAART 2018!

Met de uitslag van de Italiaanse verkiezingen nog vers in het geheugen biedt het Koninklijk Nederlands Instituut (KNIR) te Rome aan Nederlandse journalisten en studenten journalistiek de mogelijkheid om tijdens een intensieve workshop in Rome hun kennis van het moderne Italië te verdiepen. Tijdens een driedaags programma delen deskundige gastsprekers hun inzichten op het gebied van politiek, economie, immigratie, veiligheid en maffia. Er zal volop gelegenheid zijn voor discussie en voor het uitwerken van eigen journalistieke projecten.

Duur: 3-6 april 2018

De workshop staat onder leiding van Andrea Vreede, oud-correspondent van het NOS Journaal en dit voorjaar als journalist-in- residence verbonden aan het KNIR.

Doelgroep zijn zowel Nederlandse journalisten werkzaam op buitenlandredacties of als freelancer ervaren in het publiceren over buitenlandse onderwerpen als Nederlandse studenten aan een journalistieke opleiding. Om voor deelname in aanmerking te komen moeten journalisten aangeven in welk medium en op welke termijn zij een bijdrage over Italië zullen publiceren. Studenten moeten een motivatiebrief sturen. Indien gewenst kunnen studiepunten worden toegekend.

De voertaal met de gastsprekers is Engels. Op excursie proberen we zoveel mogelijk Engelssprekende gesprekspartners te vinden.

Tijdens de workshop verblijven de deelnemers kosteloos in de logiesaccomodatie van het KNIR (aparte slaapkamers met gemeenschappelijke voorzieningen: badkamers, keuken, woon- en eetkamer); ook hebben zij 24/24 toegang tot de werkruimtes (o.a. bibliotheek, spreekkamers, videoconferencing). Aankomst op dinsdag 3 april 2018 (voor 16 u.), vertrek uiterlijk zondag 8 april 2018.

Er is een vaste tegemoetkoming in de reiskosten van 100 euro.

Deelname en aanmelding

De workshop in Rome staat open voor zowel Nederlandse journalisten die werkzaam zijn op buitenlandredacties of als freelancer regelmatig publiceren over buitenlandse onderwerpen als voor studenten aan een journalistieke opleiding. Er is ruimte om maximaal 7 journalisten uit Nederland te ontvangen.

Belangstellende journalisten kunnen zich aanmelden voor deelname door in een beknopte brief een toelichting te geven op hun journalistieke achtergrond en hun motivatie voor deelname. Tevens dienen zij hierin duidelijk te maken in welk medium en op welke termijn zij een bijdrage over Italië zullen publiceren die voortkomt uit hun deelname aan de workshop in Rome. Studenten moeten een motivatiebrief sturen. Indien gewenst kunnen studiepunten worden toegekend.

De brieven dienen uiterlijk op maandag 19 maart 2018 per mail te worden verstuurd aan het secretariaat van het KNIR: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bericht over toelating tot de workshop en toekenning van een KNIR beurs tbv kosteloos verblijf in Rome volgt op dinsdag 20 maart 2018.

Nadere informatie over deze workshop bij Andrea Vreede (.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)) of per telefoon 00.39.06.326.962.29 Meer informatie over KNIR op het de website van het Koninklijk Nederlands Instituut Rome

Voor een gedetailleerd programma van de workshop klik hier.
Festival vrije woord