website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Koning Willem-Alexander bij jubileum Zilveren Camera uitreiking

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op maandag 17 december 2018, 09:34

Agenda vrijdag 1 februari 2019, 12:30 - vrijdag 1 februari 2019, 17:00 , Gooiland en Museum Hilversum

Het 70-jarige jubileum van de Zilveren Camera dat op 1 februari aanstaande wordt gevierd krijgt hoog bezoek. Koning Willem-Alexander woont de uitreiking bij waarin de beste nieuwsfoto’s van 2018 worden bekroond en bezoekt als eerste de tentoonstelling in Museum Hilversum.

"We zijn blij dat de koning dit heugelijke feit met ons en alle vakbroeders wil vieren’, aldus Marcel Molle, voorzitter Stichting De Zilveren Camera. “De band met het huis van Oranje gaat ver terug. De grootvader en vader van de koning waren nauw betrokken bij de Zilveren Camera. Beide reikten diverse malen de Zilveren Camera uit."

Programma
Tijdens de uitreiking worden naast de Canon Zilveren Camera ook de Prijs voor Storytelling, de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar en de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie uitgereikt. Ook worden 15 categoriewinnaars geëerd.

De gasten worden geïnspireerd door verschillende sprekers. Zo is Magnum fotografe en journaliste Newsha Tavakolian vanuit Teheran aanwezig en kunnen de gasten een bijdrage van de Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg verwachten. De uitreiking wordt gepresenteerd door Humberto Tan en vindt plaats in Gooiland, Hilversum.

Direct na de uitreiking bekijkt de koning als eerste de ruim 200 winnende werken in Museum Hilversum, waar hij wordt rondgeleid door diverse winnaars. Aansluitend gaan de deuren open voor het publiek.
Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.