website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Kamerbreed wordt onderdeel van Radio EenVandaag

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in Interviewen op maandag 11 september 2017, 12:50

© Koen van Weel / ANP

Nieuws

UPDATE Presentator en journalist Kees Boonman zegt in een interview met Het Parool dat Kamerbreed stopt. In een reactie laat AVROTROS weten dat het politieke interviewprogramma verdwijnt van de zaterdag, maar terugkeert als onderdeel van Radio EenVandaag.

Daarbij blijft de naam Kamerbreed gehandhaafd. Daarnaast maakt de omroep gebruik van de expertise van de huidige redactie en zal er voor Boonman een prominente rol zijn weggelegd. Volgens AVROTROS komt er nu een half uur politiek per (werk)dag. Dat is meer dan een verdubbeling van de huidige uitzendtijd. Dat is ook wat zendermanager NPO Radio 1 Laurens Borst in juni zei nadat het conceptjaarplan Radio 2018 uitlekte en ophef ontstond over de plannen met betrekking tot Kamerbreed en de onderzoeksjounalistieke programma’s Argos en Reporter Radio.

Kees Boonman noemt in in Het Parool (via Blendle) het einde van het politieke interviewprogramma jammer en een ondoorgrondelijk Hilversums besluit. Het programma bestaat al sinds begin jaren tachtig en Boonman presenteert het vanaf 2006. De laatste uitzending oude stijl zal 16 december zijn.

Er komt volgens Boonman op vrijdagmiddag een nieuw politiek programma en Boonman zal ook op de andere weekdagen te horen blijven. “Het is sowieso een wonder dat ik zo lang heb overleefd in Hilversum,” zegt hij.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.