banner anp

— dinsdag 12 mei 2020, 11:19 | 0 reacties, praat mee

Journalisten doelwit tijdens protesten tegen coronamaatregelen in Duitsland

Protest tegen corona-maatregelen in Stuttgart, Duitsland op maandag 11 mei. - © EPA | Ronald Wittek | Markus Riedle

In Duitsland wordt de afgelopen dagen stevig gedemonstreerd tegen de maatregelen die de regering heeft ingesteld om het coronavirus in te dammen. De sfeer is grimmig, en boosheid richt zich ook op journalisten daar, meldt RTL Nieuws.

De afgelopen dagen vielen bij demonstraties is Stuttgart en Berlijn harde woorden en rake klappen. Volgens Duitse media gebruikte een groep gemaskerde mannen tijdens een demonstratie in Berlijn een paar dagen geleden knuppels en metalen voorwerpen om hun punt te maken. Meerdere medewerkers van ZDF raakten daarbij gewond, waarvan sommigen zwaar. Er werden zes mensen gearresteerd.

Een paar dagen eerder kreeg een geluidsman van ARD een schop, waardoor de microfoon uit zijn handen gleed en op het hoofd van de cameraman landde. Ook daar werd een man gearresteerd.

In Stuttgart fulmineerde een van de organisatoren van een demonstratie dat de media geen eerlijk beeld geven van de demonstraties. Michael Ballweg, IT-specialist van beroep, vindt dat nieuwszenders de anti-demonstranten ten onrechte wegzet als vaccinatieweigeraars en extreem rechtse Pegida-aanhangers. ARD en RTL zijn niet meer welkom bij toekomstige manifestaties als ze geen verklaring invullen dat ze onpartijdig en eerlijk hun werk doen.

Meer bij RTL Nieuws

 

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.