word actief nvj klein

Bijeenkomst

Journalism in Exile – Journalistiek in Ballingschap

5 oktober 2022, 20:00–21:30
Perscentrum Nieuwspoort Laatste wijziging: 21 september 2022, 11:27

De Russische inval in Oekraïne verdreef de redactie van de The Moscow Times van Moskou naar Amsterdam. Ook oorlog, geweld en intimidatie elders in de wereld hebben grote gevolgen voor het werk van journalisten. Hoe zet je na een vlucht je journalistieke activiteiten voort? Hoe kom je aan informatie? Hoe hou je contact met je bronnen? Hoe gastvrij is Nederland? Over deze en andere vragen gaat een panel van gevluchte journalisten met elkaar in debat.

Gesprek met medewerking van: Halima Salat Barre (gevlucht uit Kenia, werkt nu bij Lighthouse Reports), Alexander Gubsky (hoofdredactie The Moscow Times), Mais Katt (versloeg de oorlog in Syrië, nu onderzoeksjournalist met focus op het Midden-Oosten), Alexandra Mitina (gevlucht uit Oekraïne, tv-journalist voor 1+1 Channel) en Olivier Nyirubugara (lector Erasmus Universiteit, gevlucht uit Rwanda). Gespreksleiding: Lauren Comiteau (Amerikaans correspondent in Amsterdam voor onder meer CBS en Time).

U kunt gratis zaalkaarten boeken of de avond via livestream volgen via deze link.
Let op: deze avond is de voertaal Engels.

Deze avond is een evenement in het kader van de Dutch Media Week en wordt georganiseerd als samenwerking tussen Nieuwspoort, Beeld en Geluid Den Haag en de Buitenlandse Pers Vereniging (BPV). Met steun van de gemeente Den Haag.

Locatie: de nieuwe vestiging van Nieuwspoort, Bezuidenhoutseweg 67 (in het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer). Aanmelden via https://bezoekers.nieuwspoort.nl – voor toegang tot het gebouw is aanmelding noodzakelijk.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.