— woensdag 24 februari 2021, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Journaalbinnendringer Tarik Z.  in nieuwe dreigende video aan adres NOS

30 januari 2015, politiebewaking bij het NOS-gebouw, een dag na het binnendringen door Tarik Z. | ANP

UPDATE De NOS is op de hoogte van een Instagram-video waarin een man zegt "terug te zijn" om te waarschuwen dat de NOS niet is veranderd. De politie bevestigt dat het gaat om Tarik Z., de man die in januari 2015 bij de NOS binnendrong om zendtijd in het Achtuurjournaal te eisen.

De video is donker en de man is niet herkenbaar in beeld. Hij draagt wel eenzelfde pak dat Tarik Z. ook droeg bij zijn eenmansactie. Programmamaker Tim Hofman merkt op dat het ‘grimmige’ filmpje professioneel gemaakt lijkt.

Tegenover het ANP reageert een woordvoerder van de NOS dat de video mensen bij de NOS natuurlijk bezig houdt. “We hebben dit overgedragen aan de politie en melding gedaan bij Instagram. We staan in nauw contact met de politie.” De politie heeft inmiddels aan de NOS laten weten dat het inderdaad om Tarik Z. gaat.

Z. gebruikte een luchtdrukpistool om een bewaker te dwingen hem binnen te laten. Hij werd uiteindelijk naar een lege studioruimte gedirigeerd. In december 2016 kreeg Z. in hoger beroep drie jaar en vier maanden cel opgelegd, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Het verweer van zijn advocaat dat Z. herkenbaar in beeld was gebracht hield volgens de rechter geen stand, omdat Z. zelf de media had gezocht.

Tijdens zijn proeftijd mocht Z. niet in de buurt van het Media Park in Hilversum komen.

Bekijk meer van

Tarik Z. NOS Achtuurjournaal

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.