basis naar compleet

Langlopend evenement

Janette Beckman: Rebels

10 mei 2024, 10:00–8 september 2024, 18:00
Foam, Keizersgracht 609, 1017 DS Amsterdam Laatste wijziging: 4 januari 2024, 13:58

Foam presenteert met trots het iconische werk van de legendarische punk- en hip-hopfotograaf Janette Beckman. De tentoonstelling Rebels is een ode aan activisten, subversieven, revolutionairen en provocateurs die positieve sociale verandering teweeg hebben gebracht.

Rebels besteedt extra aandacht aan Janette Beckman's invloedrijke portretten van sleutelfiguren uit punk- en hip-hopbewegingen. Beckman heeft een empathische benadering van portretfotografie, waarbij ze een intense relatie met haar onderwerpen opbouwt en hun meest authentieke vorm vastlegt zonder geforceerde poses. Haar werk is een krachtig voorbeeld van hoe fotografie de kern van individuen en gemeenschappen kan onthullen en verhalen kan vertellen die vaak over het hoofd worden gezien.  

Over de kunstenaar

De Britse fotograaf Janette Beckman heeft vroege bewegingen in de punk en hip-hop vastgelegd, en ook meer recente bewegingen zoals Black Lives Matter en de vredesdemonstraties voor Gaza in New York in oktober 2023.

Beckman begon met fotograferen in de periode dat punk en rock een opmars maakte. Haar foto’s, vaak gepubliceerd in invloedrijke muziektijdschriften zoals The Face en Melody Maker, portretteerden beroemde bands zoals The Clash, Boy George, evenals drie albumcovers voor The Police. Het werk van Beckman, dat zich uitstrekt over vier decennia, is uniek in het vastleggen van de energie en het karakter van verschillende ondergrondse bewegingen; van de geboorte en opkomst van de punkscene in Londen en de geboorte van hiphop in New York. Het is een indrukwekkende getuigenis van cultuur, stijl, muziek en sociale veranderingen. 

Meer informatie volgt later.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.