website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

International Queer and Migrant Film Festival 2018

Sabien Froger — Geplaatst op Monday 12 November 2018, 10:07

Agenda Wednesday 5 December 2018, 10:00 - Thursday 13 December 2018, 23:00 , Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Utrecht

De vierde editie van het International Queer & Migrant Filmfestival (IQMF) vindt plaats van 5 t/m 13 december op meerdere locaties in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Haarlem en Utrecht .

De volledige selectie van het International Queer & Migrant Filmfestival is ook al bekend! Het festival wordt geopend met de film en de meervoudige prijswinnaar HARD PAINT (Felipe Matzembacher & Marcio Reolon, Brazilië 2018) die tevens haar Nederlandse première beleeft.

De selectie omvat meer dan 30 speelfilms, documentaires en shorts in het teken van queer en migratie onderwerpen uit ruim 20 verschillende landen waaronder Mexico, Thailand, Kosovo, Libanon, Iran, Japan en Brazilië. Hiernaast organiseert het festival meerdere debatten, het jaarlijkse nieuwkomers-diner en zijn er 18 jonge queer filmmakers in Amsterdam om deel te nemen aan IQMF Academy. Vanaf 10 november is het volledige programma beschikbaar op http://www.iqmf.nl

Internationale gasten
Verschillende internationale filmmakers zijn aanwezig tijdens het festival, waaronder regisseur Koichi Imalzumi, regisseur Ayumi Nakagawa en John Badalu, producent van Malila: The Farewell Flower.

Expositie
In De Balie lopen er gelijktijdig twee exposities: Georgian Queer Sensuality van Georgische fotograaf en activist Lasha (fox) Tsertsvadze die de queer community in Georgië portretteert en Come Closer van de Braziliaans-Japanse kunstenares Thiemi Higashi die haar pogingen om contact te leggen met de mensen om haar heen in een multimediaal kunstproject heeft vastgelegd.

Over International Queer & Migrant Filmfestival (IQMF)
International Queer & Migrant Festival werd opgericht in 2015 en is een filmfestival en platform voor wereldwijde queer kunst en cultuur in relatie tot migratie onderwerpen. IQMF draagt met haar programmering bij aan een diverse en inclusieve samenleving.

Naast het reguliere filmprogramma verzorgt IQMF workshops, thematische debatten, een nieuwkomersdiner en een jaarlijkse talent ontwikkeltraject in de vorm van IQMF Academy. IQMF Academy stimuleert jonge queer & migrant filmmakers hun films te realiseren, nieuwe netwerken te ontwikkelen en stimuleert hen hun werk te presenteren aan elkaar en aan een internationaal publiek.

Klik hier voor tickets en meer informatie.
De orde van Chaos 2018