Bijeenkomst

International Photo Festival Leiden

17 september 2021, 09:00–31 oktober 2021, 18:00
Singelpark Leiden

Vanaf 17 september tot en met 31 oktober viert het International Photo Festival Leiden (IPFL) zijn eerste lustrum. Zes weken lang is op de Singelparkroute in Leiden de gratis toegankelijke buitenexpositie te bezoeken van een nieuwe generatie talentvolle fotografen uit binnen- en buitenland.

Elke twee jaar organiseert het IPFL een fotowedstrijd onder pas afgestudeerde fotografen uit Europa. Voor deze lustrumeditie selecteerde de vakjury, onder leiding van juryvoorzitter Philippien Noordam, 15 fotografen uit ruim 125 inzendingen. De Nederlandse fotograaf Jesper Boot, met zijn serie ‘Power’, werd unaniem verkozen tot winnaar van deze vijfde editie. De expositie van de 15 IPFL-Fotografen is te zien in het Huigpark en Blekerspark.

Speciaal voor de lustrumeditie is er een aparte expositie met oud en nieuw werk van Alumni IPFL-Fotografen, waaronder eerdere winnaars Renate Beense (2014), Alexander Krack (2015) en Saskia Aukema (2018). In de afgelopen jaren hebben deze lustrumfotografen zich verder ontwikkeld tot professioneel fotograaf, ieder met een eigen handschrift. De Alumni expositie is te zien in het Ankerpark en Lakenplein.

Over het International Photo Festival Leiden
Het International Photo Festival Leiden (IPFL) biedt Europese fotografen die maximaal 5 jaar geleden zijn afgestudeerd een podium in de eerste fase van hun carrière als professionele fotograaf. Het IPFL creëert voor hen een internationaal platform met een hoge publiciteitswaarde. De fotografen tonen hun werk én komen in contact met een breed fotografie minnend publiek uit binnen- en buitenland.

Pers of afspraak:
Prespreview is op afspraak op vrijdag 17 september tussen 12.00-17.00 uur.
Verzoeken voor een interview met de deelnemende fotografen lopen via: Rimke Lammerink, .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of 06 43793212.

Voor meer informatie over het festival, klik hier.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.