word studentlid

Langlopend evenement

IN TOUCH: How to Connect in the Age of Digital Humanity?

22 maart 2024, 18:00–19 april 2025, 18:00
IMPAKT - Centre for Media Culture, Lange nieuwsstraat 4, 3512 PH Utrecht Laatste wijziging: 29 februari 2024, 15:48

Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 12:00 tot 18:00
Op 22 maart word de tentoonstelling feestelijk geopend van 18:00 t/m 20:00.

Ticketprijzen:
€5,- (Regular) of €4,- (Discount CJP, Upas, Student, <18)

Met de komst van smartphones en social media werd het makkelijker om met elkaar in verbinding te blijven, althans, dat werd ons beloofd. Van nauwe familie tot verre kennissen en vreemden, iedereen is binnen handbereik. Toch voelen we ons in toenemende mate eenzaam. Van 22 maart tot en met 19 mei 2024 presenteert IMPAKT In Touch: een tentoonstelling over technologie als het middelpunt van onze relaties met elkaar, onszelf, en de wereld om ons heen.

Ruim een eeuw geleden luidde de komst van radio en televisie een nieuw tijdperk in, waarin onze dagelijkse bezigheden ruimte moesten maken voor technologische verbindingen. Sindsdien wordt die almaar groeiende ruimte ten volste benut: we kijken binnen in andermans leven via social media, onderhouden ons mentale en fysieke welzijn met verschillende apps, en zijn afhankelijk van onze telefoon om ons een weg te banen in bekende en onbekende omgevingen. Onze aandacht is verlegd, losgekoppeld van onze omgeving en getransporteerd naar een wereld achter het scherm.

Nu onze verbinding met andere wezens met name ontstaat en plaatsvindt via technologische apparaten, is het hoog tijd dat we onze relatie met technologie onder de loep nemen en verkennen hoe deze relatie onze zoektocht naar verbinding transformeert. Aan de hand van speelse en immersieve werken reflecteren de kunstenaars van In Touch op de manieren waarop technologie ons ondersteunt en in de weg zit in het vormen van connecties. Schuif aan bij een diner gehost door AI, ontdek wat het sociale gedrag van mensen gemeen heeft met planten en insecten, en verzet jezelf tegen gender biases door met een feministische chatbot te praten.

Deze tentoonstelling besteedt speciale aandacht aan werken en projecten ondersteund door EMAP (European Media Art Platform) met een focus op Digitale en Media Kunst, Bio Kunst en Robotische Kunst.

Met werken van: Studio Above&Below, Nadja Verena Marcin, Paula Nishijima, Me AndOther Me (Anna Pompermaier & Cenk Güzelis), en T(N)C

Curator: Daniela Tenenbaum

Tickets voor de opening of de tentoonstelling zijn hier te vinden.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.