word studentlid

— woensdag 18 januari 2023, 08:56 | 0 reacties, praat mee

In Memoriam: ‘Arjan Paans maakte iets los in iedereen die met hem werkte’

In Memoriam: ‘Arjan Paans maakte iets los in iedereen die met hem werkte’
Arjan Paans in 2021 - © Truus van Gog

Een indrukwekkende journalistieke loopbaan ging aan zijn benoeming bij Innovation Origins vooraf. Arjan Paans was het hart en het geweten van IO's redactie. Dinsdag overleed hij na een ziekbed van acht maanden. Bart Brouwers, oprichter van IO, over zijn compagnon en vriend: 'Met het resultaat van Arjans journalistieke keuzes kunnen we de wereld laten zien dat er hoop is voor de generaties na ons'. Laatste wijziging: 28 september 2023, 14:00

Arjan Paans, onze geliefde hoofdredacteur en het geweten van Innovation Origins, is dinsdagochtend overleden. Acht maanden geleden werd kanker bij hem vastgesteld; vorige maand hoorde hij dat er geen behandelingen meer mogelijk waren. Wij wensen zijn vrouw Loes, zijn zoon Wolf en al zijn naasten heel veel sterkte toe.

Arjan was sinds april 2018 hoofdredacteur van Innovation Origins. Ook was hij mede-eigenaar van moederbedrijf Media52. Voor zijn komst naar Innovation Origins had Arjan al een indrukwekkende journalistieke loopbaan achter de rug. Mede om die reden voelde Innovation Origins zich vereerd met zo’n krachtige journalistieke leider. Zijn grootste waarde in de afgelopen vijf jaar lag in zijn bijdrage aan de professionalisering van onze redactie en daarmee van ons hele bedrijf.

Drie transities
Er zijn drie transities waarbij Arjan essentieel is geweest voor Innovation Origins.

De eerste transitie is die van ons bedrijf, Media52. Arjan heeft ons, als een van oorsprong Eindhovens clubje, naar een positie als Europese onderneming geholpen. Daarbij hebben we dankbaar gebruik gemaakt van Arjans sterke Duitse wortels en contacten, maar zijn netwerk heeft er vervolgens voor gezorgd dat in vijftien Europese landen journalisten voor ons wilden gaan werken. Daardoor kreeg Innovation Origins een eigen, herkenbaar gezicht dat zorgde voor stijgende bezoekcijfers over de hele wereld.

Ten tweede heeft Arjan onze redactionele transitie vormgegeven. Dankzij hem zijn we gegroeid naar een volwaardige redactie, waarbij Arjan de bewaker was van de journalistieke onafhankelijkheid die uiteindelijk ook commercieel de beste basis bleek. Als hart en geweten van ons team hield hij iedereen bij de les: altijd scherp, altijd creatief, altijd op zoek naar het beste in elke collega.

De derde transitie is die van onze samenleving: met het resultaat van Arjans journalistieke keuzes kunnen we de wereld laten zien dat er hoop is voor de generaties na ons. Elke dag weer leverde ‘zijn’ redactie de inzichten waarmee onze lezers een nieuw en completer perspectief krijgen op de wereld.

Perspectief
Arjan maakte iets los in iedereen die met hem werkte. Zijn perspectief op de wereld, inclusief de veranderingen die daarbij van belang zijn voor het geheel en voor ieder persoonlijk, maakten ons bewust van wat echt belangrijk is. Niet dat we het daarvoor niet wisten, maar er was een Arjan voor nodig om het echt voelbaar te maken. Zodat wij het weer met anderen konden delen.

Arjans fysieke aanwezigheid gaan we vreselijk missen. Zijn geest zal voor altijd bij ons blijven; in zijn stijl zullen we de keuzes blijven maken die nodig zijn om de missie van Innovation Origins – mede bedacht door Arjan – te laten slagen.

Lees ook ons loopbaaninterview met Arjan Paans uit 2021.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.