banner persveilig

Langlopend evenement

IDFA 2020

18 november 2020, 10:00–6 december 2020, 18:00
Online en in theaters

Van 18 november tot en met 6 december viert IDFA de documentaire cinema: niet alleen in Amsterdam en online, maar ook in 44 filmtheaters door heel Nederland. 

IDFA volgt nauwgezet de van overheidswege opgelegde corona maatregelen. Zodra de situatie wijzigt, passen we de informatie op de website aan en informeren we al onze nieuwsbriefabonnees. je kunt je hier aanmelden.

Voor (Dikke) Vrienden start de reguliere voorverkoop op maandag 9 november vanaf 12 uur. Vanaf 9 november staat ook het hele programma online met tijden en locaties. De reguliere verkoop start voor iedereen op donderdag 12 november vanaf 9 uur.

Alle overige informatie vind je hieronder.

IDFA Online
Vanwege de beperkte capaciteit in de theaters heeft IDFA 2020 een solide online basis. IDFA trapt woensdagvond 18 november af met een online openingsceremonie en -film waarvoor kaarten verkrijgbaar zijn. Negentien dagen lang vertoont IDFA op vaste tijden in een online cinema op idfa.nl meer dan 200 films en nieuwe mediaprojecten. Alle online vertoningen worden geïntroduceerd door IDFA’s programmeurs en vaak gevolgd door een Talk – een verdiepend interview met de filmmaker – of een kortere Q&A, waar het mogelijk is om live online vragen te stellen aan de filmmaker of hoofdpersoon. De online voorstellingen starten doordeweeks vanaf 14 uur tot ongeveer 23 uur, in de weekenden vanaf 10 uur tot ongeveer 23 uur.

IDFA in de theaters
Wil je toch naar het theater? In Amsterdam kun je in Eye en Pathé Tuschinski tussen 18 en 25 november een van de ruim 150 premières bijwonen. Verder vindt van 18 november t/m 6 december in een aantal theaters in Amsterdam (De Balie, Ketelhuis, Kriterion en Rialto) en in 40 theaters in de rest van Nederland IDFA Extended plaats: een ijzersterke selectie van zes maatschappelijk urgente en cinematografisch interessante films, waaronder IDFA’s openingsfilm.

Als de coronamaatregelen nog meer worden aangescherpt, zal IDFA helemaal online gaan. Houd voor het laatste nieuws de website in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief.

IDFA Specials
Dit jaar kunnen een aantal samengestelde programma’s als Best of IDFA Award Winners en Audience Favorites helaas niet doorgaan vanwege de beperkte capaciteit in de theaters. IDFA heeft met haar partners een speciale selectie van losse films samengesteld die online te bekijken zijn.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.