persveilig seminar

Hostage Takers: documentaire en gesprek

28 maart 2023, 16:00–18:00
Nieuwspoort, Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag Laatste wijziging: 16 maart 2023, 09:42

Movies that Matter en Nieuwspoort organiseren samen op dinsdag 28 maart om 16:00 uur een speciale vertoning van de documentaire Hostage Takers (Puk Damsgaard, Søren Klovborg) in Nieuwspoort.

Na afloop van de film (Engels ondertiteld) gaat moderator Remco Meijer (de Volkskrant) in gesprek met Thomas Bruning (NVJ), Jantine van Herwijnen en Evelien Wijkstra (Free Press Unlimited).

Over de film
Als de Engelse journalist Sean Langan plaatsneemt voor zijn interviews met IS-leden Alexanda Kotey en El Shafee Elsheikh, is de ruimte geladen met spanning. De twee waren verantwoordelijk voor de bewaking, marteling en uiteindelijk het helpen bij de gruwelijke – en gelivestreamde – executie van Langans vriend James Foley. Langan, die zelf gijzelaar was van de Taliban, spoorde ze op in gevangenschap bij Koerdische troepen in Syrië. Hij probeert ze oprecht te begrijpen, maar houdt zich bepaald niet in – wat leidt tot adembenemende momenten.

De Deense fotograaf Daniel Rye maakte deel uit van de groep gijzelaars waar ook Foley bij zat, maar werd vrijgelaten na onderhandelingen. Onder zijn kalme getuigenis schuilt een ongelooflijke kracht en emotie. De man die namens de familie met IS onderhandelde levert een bloedstollende reconstructie van de stappen die leidden tot Ryes vrijlating. Een indringende – en griezelige – kijk in de geest van geharde terroristen.

Praktische informatie:

Wilt u erbij zijn, dan dient u via de site van Movies that matter een ticket aan te schaffen en daarbij ook nog de aanmeldprocedure te volgen voor toegang tot Nieuwspoort in het Tweede Kamergebouw.
Wilt u achteraf een hapje eten in Nieuwspoort, dan kunt u op deze pagina Kaarten de Chef's special bestellen a 15,50. (De Chef's special is Koe Loe Kai, Pandan rijst, paprika ananas, zoet zure kip of vegetarische variant Koe Loe Tempeh Pandan rijst, paprika ananas, zoet zure tempeh.
We raden aan op tijd te zijn, rond 15:30 uur.

De film is Engels ondertiteld.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.