e learning nvj

Kijk- of luistertip

HJ Schoo-lezing Dilan Yeşilgöz-Zegerius

12 september 2022, 20:00
De Rode Hoed, Amsterdam Laatste wijziging: 12 juli 2022, 16:37

VVD-minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius houdt maandagavond 12 september de veertiende HJ Schoo-lezing. Ze zal in De Rode Hoed in Amsterdam spreken over een actueel thema. Titel en onderwerp zullen later bekend worden gemaakt.

Yeşilgöz-Zegerius (45) is een van de meest prominente VVD’ers. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer van maart 2021 haalde ze na Mark Rutte en Tamara van Ark de meeste stemmen, 44.430. Sinds 10 januari dit jaar is ze minister van Justitie en Veiligheid. In het demissionaire kabinet-Rutte III was zij van 25 mei 2021 tot 10 januari 2022 staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

Yesilgöz kwam als politieke vluchteling naar Nederland toen ze 8 was. Ze was raadslid in Amsterdam en werd op 23 maart 2017 Tweede Kamerlid. Namens de VVD-fractie voerde ze het woord over onder meer klimaat, politie, veiligheid, cyber security, terrorismebestrijding en drugsbeleid. Ze is geboren in de Turkse hoofdstad Ankara en arriveerde met haar moeder en zusje op 8-jarige leeftijd als politieke vluchteling in Nederland. Haar vader was al eerder gevlucht, beide ouders moesten het land verlaten vanwege hun strijd voor Koerden, vakbondsrechten, vrouwen en andere minderheden.

Lees hier het volledige bericht.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.