word studentlid

Bijeenkomst

Hindoes in de Media

24 april 2024, 19:30–21:30
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam Laatste wijziging: 21 maart 2024, 15:35

Naar aanleiding van de berichtgeving over de opening van de Rām-tempel in de Indiase stad Ayodhya nodigen we Nederlandse journalisten en mediamakers uit om in gesprek te gaan over beeldvorming. Nieuws over het hindoeïsme in India heeft zijn weerslag op hindoes hier. Mediamakers bieden onvoldoende ruimte aan hindoes voor afwijkende perspectieven en opiniërende publicaties. Waarom is de beeldvorming over het hindoeïsme negatiever geworden de afgelopen decennia? Hoe kunnen hindoe-perspectieven beter aan bod komen bij het duiden van het nieuws? Hoe gaan we om met taalgebruik in de berichtgeving over hindoes? Tijdens dit programma gaat het stille midden uit de hindoe-gemeenschap voor het eerst in gesprek met journalisten en mediamakers onder leiding van hoogleraar Manuela Kalsky.

Over de de sprekers en (deel)dagvoorzitters
Dagvoorzitter: Prof. Manuela Kalsky is bijzonder hoogleraar op de Karen Armstrong leerstoel voor Religie, Waarden en Maatschappelijke Transformaties aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht – en oprichter van het multimediale platform NieuwWij.

Keynote spreker: Prof. dr. Sharda S. Nandram is hoogleraar Hindoe Spiritualiteit en Samenleving aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Rector VU Hindoe Seminarie, Voorzitter Raad van Rectores VU faculteit Religie en Theologie.

Keynote spreker: Sanne Breimer is projectmanager, adviseur en journalistiektrainer voor internationale mediaorganisaties, waaronder Sembra Media, Thomson Reuters Foundation (TRF), European Journalism Centre, Thibi, Pulitzer Center en de Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU). Ze heeft 13 jaar lang op managementniveau bij de NPO gewerkt met een focus op radio, digitale media en innovatie.

Carmen Fernald is hoofdredacteur Levensbeschouwing en Caribisch Netwerk bij NTR. Ze adviseert de NPO op het terrein van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie.

Madhu Mathoera is een expert op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. In haar boek ‘De Inclusieve Organisatie’ deelt ze haar kennis en expertise over dit onderwerp.

Hadjar Benmiloud is mediastrateeg, journalist en founder van journalistieke social entreprises: Vileine Magazine, Vileine Academy en Paladin Agency.

Roshnie Phoelsingh is strategisch communicatie- en management expert voor overheidsorganisaties en bedrijven. Ze heeft meer dan 25 jaar werkervaring in de media.

Mahesvari Autar is journalist, programma- en documentairemaker en communicatie expert. Daarnaast is zij oprichter van het internationale cultuurplatform DesiYUP.

Reserveren kan hier.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.