anner smart octo

— vrijdag 9 april 2021, 13:46 | 0 reacties, praat mee

Gemeente Súdwest-Fryslân boos op Liwwadders.nl

© Liwwadders

De burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân, Jannewietske de Vries, is boos over publicaties van Liwwadders.nl naar de ambtelijke en politieke cultuur in de gemeente. Ze wil volgens de onafhankelijke lokale nieuwssite onderzoeken 'wat onze organisatie zou kunnen ondernemen tegen belastende publicaties'.

Een journalistiek team van Liwwadders doet al tijden onderzoek naar de ambtelijke en politieke cultuur in de gemeente Súdwest-Fryslân en heeft inmiddels zeven artikelen gepubliceerd.

Nu meldt Liwwadders dat de burgemeester na het laatste artikel over de gemeentesecretaris een brief heeft geschreven. Deze was gericht aan de gemeenteraad en aan haar medewerkers en ging over het feit dat er op het ‘digitaal mediaforum Liwwadders.nl afgelopen week andermaal een schadelijk en smakeloos artikel is verschenen over onze gemeentelijke organisatie in het algemeen en de directie in het bijzonder’.

In de brief distantieert De Vries zich van de inhoud van het artikel en van de eerder op de website verschenen artikelen over haar gemeente. Ze schrijft pal achter haar medewerkers te staan en zegt ‘te verkennen wat onze organisatie zou kunnen ondernemen tegen belastende publicaties’.

Liwwadders stelt met onafhankelijke bronnen over de gang van zaken binnen de gemeente Súdwest-Fryslân te hebben gesproken en alles te hebben gecontroleerd. Ook geeft de site aan steeds om commentaar te hebben gevraagd, maar de reactie was steeds hetzelfde: ‘De inhoud van het gestuurde artikel hebben we voor kennisgeving aangenomen.’

De redactie van Liwwadders geeft aan dat burgemeester De Vries er goed aan zou doen binnen haar eigen organisatie orde op zaken te stellen “alvorens haar pijlen te richten op journalisten die hun taak naar eer en geweten verrichten”.

Lees ook:
Villamedia had middels het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek in 2019 een interview online staan met de man achter Liwwadders.nl: Liwwadders is Andries Veldman en Andries Veldman is Liwwadders.

Bekijk meer van

Súdwest-Fryslân Liwwaders

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.