word studentlid

— vrijdag 7 februari 2020, 14:38 | 3 reacties, praat mee

Geen toestemming? Dan ook geen interviews met spelers van voetbalvereniging DOVO

Geen toestemming? Dan ook geen interviews met spelers van voetbalvereniging DOVO
© Pixabay

Journalisten die spelers van voetbalvereniging DOVO in Veenendaal willen interviewen kunnen niet meer zo maar voetballers aanspreken, zoals ze altijd deden. Er moet voortaan toestemming worden gevraagd, blijkt uit een mail die journalisten hebben ontvangen. De nieuwe regels leiden tot ophef onder journalisten. Laatste wijziging: 7 februari 2020, 14:49

Ze zijn op zijn zachtst gezegd niet blij.

De maatregel is volgens de club genomen om de interviews na afloop van de wedstrijd gestroomlijnder te laten lopen, meldt Regiosport Veenendaal. Volgens de nieuwe richtlijnen moeten journalisten bij de persvoorlichter van DOVO aangeven welke speler ze willen spreken, de voorlichter overlegt vervolgens met de teammanager waarna een akkoord moet volgen.

DOVO Veenendaal speelt in de derde divisie zaterdagvoetbal. De voetbalvereniging kwam vorige maand in het nieuws omdat er 70.000 euro is verduisterd.

Bekijk meer van

DOVO Veenendaal

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Stam F E, 10 februari 2020, 15:05

Dat is niets nieuws.  Onder meer KNZB en diverse zwemverenigingen werkt al “jaren” zo.

Peter Pos, 10 februari 2020, 17:11

Maar is dat bij de KNZB service zodat die spelers/speelsters ingeseind worden dat er een verslaggever staat te wachten, of is het ook dat je soms te horen krijgt… nee hem/haar mag je nu even niet spreken?
Dat laatste is nu het geval bij deze voetbalclub.

Cisca van Bommel, 10 februari 2020, 19:31

Misschien niet de meest professionele reactie, maar vooruit! Ik zit helemaal niet in de sportverslaggeving, maar kreeg een tijdje geleden eens een soort handboek met voorwaarden voor journalisten van een vooraanstaande eredivisieclub in handen. Wat een dictaat! Mijn eerste reactie was: “Wat een pleuriskapsones!” Als ze nou nog een beetje fatsoenlijk zouden voetbalden, maar dat was ook niet eens het geval. De handleiding (eigenlijk de voorschriften) voor journalisten bevatte tot in detail wat allemaal wel en (veelal) niet mocht. Zo is van enige spontaniteit geen sprake meer. Ik heb dan zoiets van: “Jongens, stik er maar in!” Geen verslagen en interviews meer tot ze die idiotie hebben afgeschaft of in ieder geval hebben genormaliseerd. Maar ja… zoals ik al zei: “Ik ben geen sportverslaggeefster.”

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.