website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Foto-expositie winnaar World Press Photo 2018: Wasteland

Sabien Froger — Geplaatst op dinsdag 28 augustus 2018, 18:01

Agenda maandag 27 augustus 2018, 10:00 - zondag 23 september 2018, 18:07 , Overhoeks, Amsterdam-Noord

In 2050 woont 70% van de wereldbevolking in een stad. Al die mensen produceren een immense hoeveelheid afval, die in veel wereldsteden nu al nauwelijks meer te verwerken is. Fotojournalist Kadir van Lohuizen - winnaar World Press Photo Award 2018 op het thema ‘Milieu' - heeft in vijf wereldsteden de belangrijkste afvalstromen in beeld gebracht. Tokio, New York, Jakarta, Sao Paolo, Lagos en ook zijn eigen stad Amsterdam. Over al deze steden vertelt hij visueel het verhaal over de afval-industrie.

Het resultaat is een indrukwekkend exposé van foto’s en door drones gemaakte videobeelden van vuilnisbelten. Van Lohuizen geeft op deze manier inzicht in de gevolgen van ons consumptiegedrag, het waste management van de steden en de economische betekenis van deze bedrijfssector. Ook toont Wasteland de vaak erbarmelijke omstandigheden van al die mensen die in de afvalverwerking hun brood verdienen.

De tentoonstelling is tot en met 23 september te zien in een installatie van zeecontainers op Overhoeks, Amsterdam-Noord, vlak bij filmmuseum Eye, dagelijks gratis toegankelijk van 12.00-20.00u.