website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Fondswerving en journalistiek

NVJ Academy — Geplaatst op dinsdag 18 december 2018, 13:01

Agenda dinsdag 4 juni 2019, 10:00 - dinsdag 4 juni 2019, 17:00, NVJ Academy locatie Groningen Floresplein 19 9715 HH Groningen

Hoe kunnen redacties, journalisten, auteurs en vertalers zelf aan meer geld komen? Waar moeten ze beginnen? Vaak ontbreekt de kennis van sponsoring en fondswerving terwijl dit een mogelijkheid is om juist die leuke projecten wél mogelijk te maken.

De cursus Fondswerving en sponsoring geeft inzicht in de fondsenwervende sector en de tips en trucs om geld binnen te halen. Tijdens de training wordt je vakkundig en professioneel begeleid door een coachende journalist die de afgelopen 10 jaar ruime ervaring heeft opgedaan met fondsenwerving in de journalistiek.

Deze cursus biedt perspectief. Ik zie mogelijkheden en het maakt me enthousiast om er mee aan de slag te gaan.


Resultaat van deze cursus
Na het volgen van deze cursus heb je inzicht in de mogelijkheden van fondsenwerving voor het schrijven van artikelen en het mogelijk maken van programma’s. Je hebt een concreet plan van aanpak gemaakt, weet welke fondsen passen bij het onderwerp en hoe je het plan onder de aandacht moet brengen. Ook leer je een aanvraag opstellen met een projectplan en begroting.

Onderwerpen
- Wat is fondswerving?
- Strategieën voor succes
- Wanneer aanvragen bij fondsen
- Fondsen zoeken
- Kansrijke fondsen selecteren
- Fondsen benaderen
- Ideeën verzamelen voor projecten
- Een concrete aanvraag opstellen/ praktijkoefening
- Dekking en begrotingen opstellen
- Tips en trucs voor fondsenwerving
- De uitkomsten worden besproken

Ik ontdekte dat ik jarenlang achter het net had gevist.


Voor wie
Deze training is voor alle mediaprofessionals die overwegen gebruik te maken van de mogelijkheden van fondsenwerving. Dit kunnen redacties van radio en tv zijn die aanvullende inkomsten willen genereren voor hun programma’s, maar ook freelance journalisten, auteurs, vertalers en studenten.

Tijdsduur
De training bestaat uit een dag een met het accent op de theoretische benadering en zoveel mogelijk een praktische invulling en uitwerking. De sessie duurt zeven uur, een praktijkoefening maakt onderdeel uit van de dag.

Docent
Lejo Siepe werkt al bijna dertig jaar als media- journalist (radio, tv) en auteur waarvan de laatste tien jaar ondermeer als fondsenwerver voor een stichting die av- documentaires produceert voor regionale en landelijke tv-zenders.

Kosten
Prijs niet-leden € 240,- / Prijs 20% korting € 192,- / Prijs 30% korting € 168,- / Prijs ZZP 50% korting € 120,-
Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.
Leden van de NVJ, NVF, Auteursbond, Nieuwspoort en De Coöperatie ontvangen 20% tot 50% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie
Bij de cursus zijn koffie/thee/frisdrank en een lunch inbegrepen.
Maximaal 8 deelnemers.
Neem je laptop mee!

Incompany
Bij inschrijving van meer dan 6 personen van eenzelfde organisatie bestaat er de mogelijkheid om de cursus incompany te houden. Neem hiervoor contact met ons op via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of bel 020-3039 739.

Schrijf je hier in

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.