website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Festival van de Journalistiek 2018: Over de grens

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op donderdag 19 juli 2018, 14:46

Agenda zaterdag 22 september 2018, 15:00 - zaterdag 22 september 2018, 21:00 , Het Huis Utrecht Boorstraat 107 3513 SE Utrecht

Onder het thema buitenlandjournalistiek kijken we met een open blik en reiken we een uitgestrekte hand naar de wereld om ons heen. Wat gebeurt er en wat betekent dat voor ons? Zo kun je op het Festival gevluchte journalisten uit Syrië ontmoeten en praten met buitenlandse correspondent die werken in Nederland. Ook kijken we kritisch naar de huidige berichtgeving over het buitenland en onderzoeken we blinde vlekken. Wat zien we over het hoofd in onze artikelen en programma’s?

Interesse in onderzoeksjournalistiek? Leer dan meer van Airwars over het gebruik van open source data en volg een workshop waarin je meer te weten komt over internationale samenwerkingsprojecten zoals bij de Paradise Papers.

Gedurende de dag is er volop ruimte voor ontmoeting in de prachtige binnentuin en ben je vrij om je eigen keuzes in het programma te maken. Ook serveren we kosteloos gezonde hapjes en een maaltijd. Om het helemaal feestelijk te maken sluiten we de dag af met een duo-interview door de twee talenten Robin de Puy en Nicolaas Veul en is er live muziek.

Prijs 20 euro. Tickets zijn hier te koop