website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

FD verkozen tot European Newspaper of the Year

Nick Kivits — Geplaatst in prijzen op vrijdag 30 november 2018, 11:00

Nieuws Het Financieele Dagblad is verkozen tot European Newspaper of the Year. De internationale jury van de jaarlijkse prijs roemt vooral de lay-out en de verscheidenheid aan verhalen in de krant. Ook de combinatie tussen print en online én het gebruik van infographics viel bij de jury in de smaak. “Een voorbeeldmodel voor Europese kranten”, noemt de jury de krant.

De prijs ging vorig jaar ook al naar een Nederlandse krant. Toen was het De Limburger die de prijs voor best vormgegeven krant van Europa op haar naam mocht zetten.

Het Financieele Dagblad mag zich een jaar lang European Newspaper of the Year noemen. Het FD vernieuwde zijn printuitgaven afgelopen september. Ook het weekendmagazine FD Persoonlijk ging daarbij op de schop. De krant verschijnt sinds 10 september in een kleiner formaat. Ook de vormgeving en inhoud werden aangepast.

“We begonnen in augustus 2017 aan dit project met de ambitie de beste krant in het digitale tijdperk te maken”, zegt hoofdredacteur Jan Bonjer in een persbericht. “Natuurlijk ben je nooit klaar met zo’n exercitie, maar deze prijs ie een mooie aanleiding om even stil te staan bij het succes van het nieuwe FD.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.